Odacsap a konkurenseknek a GoPro első drónja

gopro karma
GoPro Karma
Vágólapra másolva!
Bejelentette első saját drónját a kameráiról híres GoPro, amely stílusosan a Karma nevet kapta. A kvadkopter egyben fogja mindazt kínálni, amire vágynak a sportolók és a filmesek: praktikus kontrollert és egy képstabilizáló kart is kap az összehajtogatható kialakítás mellé.
Vágólapra másolva!

A GoPro már tavaly is beszélt arról, hogy 2016-ban saját drónnal rukkol elő, majd a projekt csúszott. A cég hétfői eseményén végre bemutatták a Karma nevű drónt, ami erős belépést jelenthet a drónpiacra. Nem véletlen, hogy a GoPro is szemet vetett a drónokra, hiszen rengetegen erősítik a GoPro kamerákat mindenféle jármű és eszköz mellett drónokra is.

A drón egyik fő vásárlócsalogató tulajdonságaként a könnyű kezelést emelte ki a cég, ami részben annak köszönhető, hogy

a kontrollert érintőkijelzővel és analóg karokkal szerelték fel,

egy helyen van minden, ami szükséges az irányításhoz. Összecsukható, praktikus kialakítást kapott, így a hozzá járó hátizsákban könnyen hordozható.

Mielőtt élesben bevetnénk a drónt, egy beépített repülőszimulátorral lehet megtanulni az irányítást, a Passenger nevű mobilappnak köszönhetően pedig a drónpilótához csatlakozhat egy barát is, aki amolyan másodpilótaként tudja irányítani a kamerát. Így míg az egyik felhasználó vezet, addig a másik jó felvételeket tud vele lőni egy okostelefonon keresztül.

A GoPro elmondása szerint a drón 56 kilométer per óra sebességre képes, egy kilométeres hatótávban.

Az akkumulátor 20 percig bírja a repülést,

ami átlagosnak mondható, bár a piacon komoly versenyzőnek számító DJI Phantom üzemideje már a fél órához közelít. A kontroller egy töltéssel négy órán keresztül használható.

GoPro Karma Forrás: GoPro

A drónra felszerelhető egy stabilizátorkar is, hogy rázkódás közben ne mosódjanak el a felvételek. A Karma az új Hero 5 Black, Hero 5 Session, Hero Session modellekkel, illetve a GoPro 4-gyel kompatibilis.

Önmagában, kiegészítőkkel együtt (stabilizátorkar, kézi markolat, kontroller, táska) 867 euróba (körülbelül 267 ezer forint) kerül, de választható csomagban is az új Hero 5 és Hero 5 Session kamerákkal. Október 23-tól kezdik értékesíteni.