Furcsa sziszegés hallatszik az iPhone 7-ekből

kétfejű kígyó
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, az Apple új iPhone-jával nincs minden rendben: fura zajok jönnek belőle, és a Lightning fülhallgató is érdekes dolgokat művel.
Vágólapra másolva!

Az Apple bő két hete mutatta be legújabb iPhone modelljeit, amelyekre már itthon is le lehet adni az előrendelést, az értékesítés pedig 23-án kezdődik.

Úgy tűnik viszont, hogy a felrobbanó Samsung Galaxy Note7-ek után

az Apple telefonjai sem tökéletesek.

Akik már az első körös országokban megvásárolták az iPhone 7-et, furcsa hangokra panaszkodnak: működés közben sziszegő hangot ad ki a mobil. Egy felhasználó YouTube-ra fel is töltötte a hangfelvételt.

A jelenséget "hissgate" néven emlegetik a netezők. Korábban "antennagate"-nek hívták azt, amikor az iPhone 4-nél elment a térerő, ha valaki rosszul fogta a telefont. Az iPhone 6-nál pedig ott volt a "bendgate", amikor meghajolt a telefon fém külseje.

A sziszegés általában nagyobb terhelés esetén hallatszódik az iPhone 7-ből a felhasználók észrevételei szerint. Ezt a TechCrunch újságírója (és egyben az Apple korábbi alkalmazottja) Darrell Etherington is alátámasztotta. Az ő tapasztalata szerint a teljesen új, éppen csak kibontott készülék is hajlamos sziszegő hangot kiadni.

A kiváltó okot még csak találgatják, az Engadget munkatársa arra gyanakszik, hogy ezt

a cicergést az elektronika okozhatja.

Egyelőre még nincs megoldás, az Apple nem adott ki hivatalos állásfoglalást az ügyben.

Van baj az iPhone 7-tel is Forrás: Apple

A Lightning csatlakozós Earpodra is többen panaszkodtak. Ha a fülhallgató túl sokáig van bedugva a telefonba, a vezérlőgombos rész sokszor nem működik, vagyis

nem lehet szabályozni a hangerőt, vagy kezelni Sirit és a hívásokat.

Ez ráadásul véletlenszerűen fordul elő, nem mindig, ám ezzel kapcsolatosan legalább már az Apple szóvivője is mondott néhány szót, egy jövőbeli szoftverfrissítéssel orvosolni fogják a hibát.