Újabb nagy torrentoldal húzta le a rolót

hacker illusztráció számítógép lopás feltörés it laptop tablet
hacker illusztráció
Vágólapra másolva!
A TorrentHound üzemeltetője elbúcsúzott, újabb nagy torrentoldal szűnik meg a KickassTorrent és a Torrentz után.
Vágólapra másolva!

Közel egy évtized után a TorrentHound nevű torrentoldal is bezár. Az oldal üzemeltetője először a TorrentFreak nevű oldal alapítójával közölte a hírt, levelében csak annyit írt:

Finito (vége).

Később hivatalos magyarázatot is adott: bevallása szerint egyre kisebb volt az oldal forgalma, a bevétel, ezzel ellenben a kiadások nőttek. Mindemellé a kalózellenes ügyvédek is fejfájást okoztak neki. A TorrentHoundot valóban nem kímélték a szerzői jogviták, számos országban blokkolták is az oldalt, mégis sok ideig sikerült fennmaradnia.

A TorrentFreak szerint az amerikai Igazságügyi Minisztérium nyomására dönthetett így a TorrentHound alapítója, főleg miután a KickassTorrents üzemeltetőjét, a 30 éves Artyem Vaulin nevű ukrán férfit is nemrég letartóztatták.

Leáldozóban a torrentkorszak? dreamstime

A TorrentHoundnak havi több millió látogatója volt, bár sosem sikerült akkora népszerűségre szert tennie, mint a The Pirate Bay, Torrentz és a KickassTorrents oldalaknak. A The Pirate Bay a tőle megszokott makacssággal üzemel tovább, de a KickAssTorrents és a Torrentz nem volt ilyen szerencsés. Előbbi júliusban zárta be kapuit (bár sok ideig volt elérhető tükörlinkeken keresztül), utóbbi pedig augusztusban szüntette meg működését.