Megkezdődött az iPhone 7 előrendelése

apple iphone 6s sorok ausztrália
Customers queue during the release of the Apple iPhone 6s in Sydney on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / William WEST
Vágólapra másolva!
Az Apple bő egy hete bemutatta, péntektől pedig már itthon is előrendelhetőek a legújabb generációs iPhone készülékek. Az igények mindhárom szolgáltatónál és a viszonteladóknál leadhatók, kézbe venni szeptember 23-tól lehet.
Vágólapra másolva!

Az Apple stílusosan szeptember 7-én rántotta le a leplet az iPhone 7 és 7 Plusról (nem beszélve az Watch Series 2 okosóráról), bizonyos országokban pedig már lassan a felhasználók is kezükbe fvehetik újdonsült kedvencüket.

Magyarországon péntektől lehet előrendelni a készülékeket,

méghozzá mindhárom szolgáltatónál, vagyis a Vodafone-nál, a Telekomnál, illetve a Telenornál. Akik inkább a független verziót részesítik előnyben, nekik a hivatalos viszonteladók nyújtanak lehetőséget.

A sorbanállást értelmét vesztette Forrás: AFP/William West

Az előrendelések miatt a sorbanállásnak idén már nem lesz sok értelme, hiszen előrendeléssel egyszerűbben és kényelmesebben jutunk hozzá a készülékhez. Ráadsául akkor nagyobb eséllyel tudunk megkaparintani egy limitált számban érkező példányt, mintha álldogáltunk volna egy bolt előtt.

A személyes átvételre

szeptember 23-án 8 óra 1 perctől lesz először lehetőség,

de aznap ki is szállítják a telefonokat azoknak, akik nem szeretnének vagy nem tudnak befáradni valamelyik boltba.

Az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus? Forrás: Apple

A mobilok külsőleg csupán egy komoly változáson estek keresztül az elődhöz képest, nevezetesen hogy IP67 védettséget kaptak, vagyis víz- és porállóak.

Természetesen belül már jóval nagyobb különbség mutatkozik, erősebb lett a hardver, dupla akkora a tárhely, jobb lett a kamera (a Plusnál ráadásul kettő is van), izmosabb lett az akkumulátor, megváltozott a home gomb, és már az iOS 10 dolgozik a fedélzeten.

Volt már olyan, hogy nem volt 3,5 milliméteres jack csatlakozó. Csak ez jó régen történt. Forrás: 9gag

Kellemetlenséget okozhat, hogy

eltűnt a 3,5 milliméteres jack csatlakozó,

így vagy a méregdrága AirPods vezetéknélküli fülest választjuk (60 ezer forintba kerül), vagy a Lightning kábeles headsetet kapcsoljuk a telefonhoz, vagy a dobozban található adapterrel hallgatunk zenét.

Ilyen egyébkén volt már a világtörténelemben, laza tíz éve, még az okostelefonos korszak berobbanása előtt.