Most egy Samsung Galaxy S7 füstölt el

samsung galaxy s7 füst robbanás akkumulátor
Sarah, kezében a nem túl jó állapotban lévő S7-tel
Vágólapra másolva!
A Samsung Galaxy Note7-ek kigyulladása és globális visszahívása eléggé fájó pont marad a gyártónak. Most viszont újabb pofont kaphatnak a dél-koreaiak, hiszen egy S7 edge füstölt el, az eseményt egy biztonsági kamera rögzítette.
Vágólapra másolva!

A Samsungnak nem kevés pénzébe és elég nagy presztízsveszteségébe került az augusztusban bemutatott zászlóshajója, a Galaxy Note7 akkumulátorhibája.

Rengeteg embernél kapott már lángra jobb esetben csak a készülék, rossz esetben az egész ház, autó vagy maga a felhasználó: szerencsére súlyos sérülés nem történt.

A dél-koreaiak vissza is hívták az összes megvásárolt modellt, a csereprogram javában zajlik. A korrekt eljárás elemzők szerint több mint egymilliárd dollárjába kerül a vállalatnak, ami hiába hatalmas szám, belerokkanni nem fognak, hiszen ez az éves nyereség mindössze öt százalékát teszi ki.

Mégse a Samsung éve 2016

Pedig egészen szeptemberig még minden a legjobb mederben folyt, úgy tűnt, hogy ez a Samsung éve lesz, a

Galaxy S7-ből és az S7 edge-ből nagyjából 25 millió darabot értékesítettek

eddig, ami egészen elképesztő adat. Szerencsére ezek a készülékek nem szenvedtek akkumulátoros hibáktól, legalábbis eddig mindenki így gondolta.

Egy biztonsági kamera ugyanis pont egy Galaxy S7 elfüstölését rögzítette, látható, hogy ahogy egyszer csak kigyullad, és nem is maradt sok a telefonból. A tulajdonos, Sarah Crockett és a mellette ülő úriember is villámgyorsan pattant fel a helyéről.

A nő elmondása szerint használat közben elkezdett nagyon forrósodni a mobil, majd lerakta az asztalra, és pár másodperc múlva már füstölt is.

Crockett nehezményezte, hogy minden adata, köztük a négyéves gyermekének az első, iskolában töltött napján készült fotók is elvesztek. Az S7 telefon egyébként nem volt töltőre dugva, ahogy az a korábbi Note 7 baleseteknél történt.

Sarah, kezében a nem túl jó állapotban lévő S7-tel Forrás: The Sun

A Samsung szerint még nem találkoztak ilyen hibával a Galaxy S7 edge esetén, ám természetesen minden felhasználói visszajelzés fontos számukra, így ezt az ügyet is

kiemelt figyelemmel fogják kivizsgálni.

Hogy aztán ez valóban egy újabb hatalmas blama lesz a Samsung háza táján, vagy most majd jönnek a valótlan bejelentések, a hírnévre vágyó személyek, azt egyelőre nem lehet tudni. Főleg, hogy az S7 telefonok tavaszi bemutatója óta egyáltalán nem jelentettek hasonló esetet sem.