Pornó miatt kellett leállítani az internetfülkéket New York-ban

new york wifi
Vágólapra másolva!
New Yorkban átalakították az egykori telefonfülkéket: lehet mobilt tölteni, időjárási adatokat és térképet nézni, illetve internetezni. Utóbbit le kell állítani, mert az ingyenwifin és tableten pornót néztek az emberek.
Vágólapra másolva!

New Yorkban idén februárban állították hadrendbe az első modern telefonfülkék, amiken keresztül a telefonokat és táblagépeket lehet tölteni, tájékozódni lehet a várható időjárásról, térképen a környékről, így a látogatók és a helyiek is könnyedén megtervezhetik útvonalaikat.

Egy amerikai lap aggodalma azonban beigazolódott:

túl sokan akartak az óriástableten és ingyenwifin pornót nézni.

Így néz ki a LinkNYC gépe Forrás: LinkNYC

A méretes eszközök ugyanis a beépített képernyőn internetezésre is alkalmasak, legalábbis voltak eddig, a helyi vezetés leállította őket, miután nem egész abból a célból használták, mint amire kitalálták.

Az emberek nagy része pornót vagy éppen netflixes filmeket nézett rajtuk.

Ezek a bódék tényleg népszerűek lettek a lézengő, kissé buja vágyakkal rendelkező járókelők szemében, éppen ezért a gépeket üzemeltető LinkNYC

letiltotta az internetelérést az óriás táblagépeken.

Az alapvető cél az volt, hogy a régi telefonfülkéket leváltsák, átalakítsák, ami abszolút jól is működött, hiszen a kütyü a WiFi jelet 45 méteres körben szórja, alkalmas ingyenes helyi hívásokra, van rajta két USB-port és egy 911 vészhívó gomb, valamint adott az előbb említett tablet is.

Bill de Blasio szerint a jövőben tervezett 7500 telepített gép által a LinkNYC egy fokkal közelebb hozza a New York-ban tartózkodó embereket a 21. századhoz és a legfontosabb adatokhoz.

Corey Johnson, az egyik városi tanácsos szerint viszont

ő maga is látott olyanokat, akik a gyerekeikkel együtt néztek felnőtt tartalmú filmeket. Egy LinkNYC-nek írt levélben külön kitért arra, hogy ezeket a gépeket gyakran hatalmukba kerítik egyesek, és arra használják, hogy hangosan hallgassanak zenét, drogokhoz és alkoholhoz jussanak hozzá, vagy pornót nézzenek.

Forrás: Origo

A LinkNYC eddig 400 gépet állított szolgálatba, véleményük szerint nagyon értékes és érdekes információkat gyűjtöttek,

de szembesültek pár nem várt kihívással is.

A most bevezetett internetletiltás más szolgáltatásokat nem érint, továbbra is lesz wifis szórás, térkép és vészhívó. A felhasználók kérésére pedig javítottak a fényerőn és szabályozták az éjszakai hangerőt is.