Új közösségi oldalt hoztak létre magyarok a honlapokhoz

chimein hozzászólás origo komment hsz
Így épül be a Chrome-ba a ChimeIn
Vágólapra másolva!
A ChimeIn célja, hoy a felhasználók minden internetes oldalhoz hozzá tudjanak szólni, még olyanokhoz is, melyhez eredetileg nincs semmi kommentelési lehetőség. Slusszpoén, hogy a weboldal tulajdonosa is részt tud venni az interakcióban!
Vágólapra másolva!

– nyilatkozta Kovács-Bernárdt Tamás, a LogMeIn volt ügyvezetője. Pont ezért alkották meg a ChimeInt, ami egy ingyenes, webes alkalmazás, be tud épülni a legismertebb böngészőkbe (Chrome, Mozilla, Safari, Microsoft Edge, Opera), valamint van androidos és iOS-es verziója is.

A ChimeIn segítségével a

világ szinte összes weboldala kommentelhető,

legyen az egy webshop, egy közműszolgáltató, egy kórház, egy hivatal, vagy éppen egy nagyvállalat.

Ezáltal egyébként maga a honlap válik a felhasználó interakciójának központjává, vagyis ott lépnek egymással kapcsolatba. Mivel a lapokat csillagokkal értékelni is lehet, így az arra látogatók értékes információkat nyerhetnek. Persze hogy miként zárják ki a rosszindulatú bejegyzéseket, arról még nem esett szó, mindenesetre az biztos, hogy

a kommentek örökre láthatók, weboldal tulajdonosa sem tudja letörölni vagy eltávolítani azokat.

Így épül be a Chrome-ba a ChimeIn Forrás: Origo

"A ChimeIn-nél az a cél, hogy az internet és a böngészés kevésbé legyen magányos. Szeretnénk, ha az internetezők állandóan

– jelezte a törekvéseiket Kovács-Bernárdt Tamás.

Node hogyan működik?

Az alkalmazás elég egyszerűen működik, a nagyobb nézettséggel rendelkező oldalak ( mint a Facebook közösségi oldal, vagy akár maga az Origo hírportál) esetén már elindult a hozzászólásáradat, amit bárki elolvashat az applikáción keresztül.

Lehetőség nyílik megnézni a toplistát, vagy az általunk korábban írt kommenteket, értesítéseket kérni a válaszokról, követni lapokat. A böngésző bővítményén megjelenik egy ikon, ha megnyitunk egy oldalt, erre elég rábökni, hogy hozzászóljunk, vagy mások gondolatait elolvassuk.

A bejelentkezés többféle fiókkal (Twitter, Facebook, Google stb.), vagy akár egy sima felhasználónévvel is lehetséges, ám az e-mail címet mindenképpen meg kell erősíteni hozzá.

Ilyen az androidos alkalmazás felülete Forrás: Origo

Két hibát viszont azonnal fel lehet fedezni. Egyrészt egy kommenthasábba belenyúlva nem tudunk visszalépni, mert ha a vezérlőgombot megnyomjuk/megérintjük, akkor nem történik semmi, de ha kétszer egymás után tesszük ezt, akkor azonnal kilépünk a programból. Mindig a főoldalra kell tehát visszaugrani.

A másik, hogy mobilról nem lehet új weboldalhoz véleményt írni, csak a toptámákhoz. Ez egyedül iOS-en az appban jelentkezett, mint a fejlesztők közölték: az app jobb felső sarkában van egy (i) gomb, ami megjelenít egy magyarázó képernyőt Safari böngészőben. ha itt követkjük a leírt lépéseket, be lehet kapcsolni a ChimeIn funkciót Safariban.

Szabad vélemény!

Az elképzelés mindenképpen több, mint érdekes, mert így tényleg

bármikor szabadon véleményt lehet formálni,

a sok jogi hercehurca persze majd kérdéses lesz, mert bizonyára bőven akadnak majd nem helyénvaló kommentek. A program fejlesztése mindenesetre a tervek szerint Magyarországon marad, az ígéretek szerint lesz majd egy budapesti nyitóparti is, ahova olyanokat hívnak meg, akik a legtöbbször és a legmagasabb minőségben osztják meg a magvas gondolatokat.