Dupla annyi Galaxy Note 7 hevült túl, mint a kezdetekben

samsung note 7
Ez lehet az új Note?
Vágólapra másolva!
Már több mint 70 Samsung telefonnal volt baj Amerikában, ez kétszer annyi, mint amennyiről első alkalommal beszélt a gyártó. Ráadásul ebben számban nincsenek benne az Amerikán túli régiókban történt esetek.
Vágólapra másolva!

Amikor a Samsung először adott ki közleményt a Galaxy Note 7 mobilok akkumulátorának problémáiról, világszerte 35 olyan esetről volt tudomása, amikor a telefon túlmelegedett, és kigyulladt.

Szeptember elseje óta több esetről is lehetett hallani a sajtóban, a kanadai kormány szerint pedig a cég

már több mint 70 bejelentést kapott

csak az Egyesült Államokban.

A hetven eset közt volt több súlyosabb is. Nemrég egy hatéves kisfiú kezében robbant fel a telefon, miközben azon videókat nézett, égési sérüléseket szerzett. Egy floridai férfinak a Jeep autója gyulladt ki, míg a járműben hagyta tölteni készülékét. Egy másik Galaxy Note 7 egy hotelszobában robbant fel, és több mint 1400 dolláros kárt okozott.

A Samsung közleményben kérte ügyfeleitől, hogy ne használják a hibás Note 7 okostelefonokat a jövőbeli baleset elkerülése végett, helyette vegyenek részt a csereprogramokban. Azok a felhasználók, akik már kézhez kapták a telefont, kicserélik a készüléket, addig mindenkitől azt kérik, hogy

kapcsolják ki a telefont, és vegyék ki a SIM-kártyát is belőle.

Sokba fog kerülni a Samsungnak a visszahívás Forrás: nowhereelse.fr

Az akkumulátorproblémák miatt több telefon felrobbant, vagy leégett, ezek után a gyártó leállította az értékesítést, kivizsgálták a problémát, majd csereprogramot hirdettek az ügyfelek számára. Ugyan a hiba nem minden készüléket érint, csupán a Samsung SDI által gyártott példányokat, a biztonság érdekében világszerte így járnak el.

A magyar felhasználók ezt tehetik

Szeptember 19-től, azaz egy hét múlva kezdik meg Magyarországon a Note 7-ek cseréjét. Minden érintett ügyféllel közvetlenül, vagy a hivatalos partneren keresztül felveszik a kapcsolatot. Ha valakinek cserekészülékre van szüksége ideiglenesen, ezt a kapcsolatfelvételkor tudja egyeztetni.

Lehetőség van Samsung S7 és S7 edge telefont is kérni

a hibás készülék helyett, ekkor az árkülönbözetet visszafizetik.

Aki pedig nem kapta meg a megrendelt Note 7 telefont, annak türelmét kérik, vélhetően a hónapban, vagy legkésőbb október közepéig hozzá fog tudni jutni.

Bármilyen kérdés esetén a a Samsung ügyfélszolgálatának ingyenesen hívható 06-80-7267864 (06-80-SAMSUNG) telefonszámán lehet érdeklődni.