Az iPhone 7 egy kétéves androidos mobillal vetekszik

apple iphone 7 plus ios
Vajon mennyire lesz sikeres az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus?
Vágólapra másolva!
Bemutatkoztak az Apple csúcstelefonjai, iPhone 7 és az iPhone 7 Plus, amelyekről többen is úgy tartják, hogy kevesebb újdonságot hoztak, mint arra sokan számítottak. Az androidos társadalom egyenesen úgy tartja, hogy 2014-ben még talán menő lett volna a hetes mobil.
Vágólapra másolva!

Az Android és az iOS felhasználói táborai sokszor vitatkoznak össze azon, hogy vajon melyik operációs rendszer a jobb, melyik kezelhető könnyebben, melyik az innovatívabb. Az igazság persze mint mindig, most is odaát van,

mindkét rendszernek vannak előnyei,

a Google platformja a széleskörűbb testreszabhatóság, az Apple rendszere pedig a kiváló optimalizáció miatt érdemelte ki a felhasználók kegyeit.

Jó lett nagyon az iPhone 7, de innovatívnak azért nem nevezhető Forrás: Apple

Az almás vállalat igyekezett annyi újdonságot belerakni az iPhone 7-be (és az iPhone 7 Plusba), amivel feledtetni tudják, hogy

dizájn szempontjából nem igazán történt jelent előrelépés,

pedig a nagyobb modellnél valljuk be, erre erősen szükség lenne, a helykihasználás finoman szólva sem olyan, mint amit egy high-tech cég termékénél elvárnánk.

Persze papíron az előbb említett újdonságok sem annyira meghökkentőek, mint amennyire elsőre annak találjuk, Redditen is kialakult egy thread egy olyan montázs kapcsán, amelyen az iPhone 7 mellé pakolták a 2014-ben megjelent Google Nexus 6-ot.

Az androidos redditezők odaszúrtak az új almás mobilnak. Forrás: Reddit

Míg az új Iphone esetében 750p felbontású a kijelző, a Nexusnál már 1440p-s volt. A vízállóság még csak most lett az iPhone jellemzője, addig a konkurensnél már elég régóta adott (nem csak a Nexus 6-nál, a Sonynál is).

A sztereó hangszóró előnyeit szintén először élvezhetik az almás telefon felhasználói, pedig ez sem számít spanyolviasznak. A zárolt képernyőn megjelenő értesítések, vagy éppen a Siri integráció pedig újfent nem egy forradalmi előrelépés. És akkor a 3,5 milliméteres jack csatlakozó hiányát még nem is említettük.

A redditezők utóiratában pár ötletet is adnak, hogy mire startoljon rá az Apple, mert bizony az androidos telefon már errefelé tendálnak: többek közt vezeték nélküli töltés, virtuálisvalóság-támogatás, hajlított kijelzők, több-felhasználós támogatás, választható alapalkalmazások, böngészőből való telepítés az, amivel hozni tudnák a 2018-as szintet.

Az ominózus vetélytárs, a Google Nexus 6 Forrás: Google

Persze mint mindennek, ennek az éremnek is két oldala van. Egyrészt hiába vitatkozunk a 12 vagy 13 megapixeles kamerafelbontáson, egyáltalán nem csak ezen múlik a képminőség, és azért a Nexus 6 habár nem készít rossz fotókat, messze nem volt világmegváltó már akkoriban sem. Arról pedig nem esik szó, hogy

milyen extra szolgáltatások épülnek a telefonok mellé,

vagy éppen hogy a két termék mennyire más kategóriában versenyzik.

Tény viszont az is, hogy az Apple nagyon szereti világmegváltó újításnak beadni azokat a funkciókat, amiket más mobiloknál már évekkel ezelőtt láthattunk, igyekeznek persze a lehető legtökéletesebb végeredménnyel előrukkolni, de azért elszállni sem szabad. Az iPhone-t kedvelő és ellenző felhasználók pedig valószínűleg az örök időkig elvitatkoznak majd, pedig

a választás mindenkinek a saját maga dolga,

és sokak számára meghatározó szempon, hogy míg a használt iPhone-ok is drágák az átlagember számára, egy normális minőségű androidos telefonhoz már meglehetősen kedvező áron lehet hozzájutni.