Megvéd minket a zaklató kommentektől az Instagram

instagram telefon mobiltelefon
Ideje volt az új funkcióknak
Vágólapra másolva!
Már nem csak törölni lehet a bántó kommenteket, egy automatizált szűrési funkciót is élesített az Instagram. Csak meg kell adnunk, hogy mely szavakat nem szeretnénk látni a képeink alatt hagyott hozzászólásokban, azokat automatikusan elrejti az app.
Vágólapra másolva!

Fontos eszköz érkezett az Instagramra, amihez a mobilalkalmazás frissítésével juthatunk hozzá. A képmegosztó alkalmazása olyan új moderátori funciókkal bővült, amivel a felhasználók elkezdhetik szűrni a képeik alá érkezett bántó kommenteket, mindezt automatizált megoldással.

Ugyan magukat a posztokat nem lehet átírni, vagy szerkeszteni, egy listát állíthatunk be azokról a kulcsszavakról, amiket nem szeretnénk viszontlátni egy kommentelőtől. Ha egy posztban valaki azt használja,

a komment egészét elrejti az alkalmazás.

Eddig ugyan volt arra lehetőség, hogy bizonyos kommenteket töröljön a profil tulajdonosa, de nagyobb mennyiség esetén már fárasztó dolog azt manuálisan megtenni. Ezen segít az automata funkció, ami

magától megszűri a bántó szavakat tartalmazó hozzászólásokat.

Ezt a Beállítások közt kell keresnünk a Hozzászólások menü alatt, amit úgy érhetünk el, ha a profilunk jobb felső sarkában látható három pöttyre tappolunk.

A beállítások közt már megadhatjuk ezeket is Forrás: Origo

A bántalmazó, zaklató kommentek nagy problémát jelentenek a közösségi oldalaknak, az Instagram mellett a Facebooknak és a Twitternek is. Számos híresség függesztette már fel közösségi média profiljait online zaklatás miatt. Az új Szellemirtók film egyik női színésze, Leslie Jones is emiatt hagyta ott a Twittert. Az Instagramról pedig Justin Bieber lépett le, miután megfenyegette egy felhasználó egy posztolt kép miatt.

Mi tartott eddig?

Az Instagram eddig főleg a hírfolyammal és kezelőfelületével kapcsolatos frissítéseket kapott, és ezidáig el volt hanyagolva a kommentszekció. A felhasználó nem egyszer szembesül azzal, hogy idegenek is kommentelnek képei alá (feltéve, ha nem tette priváttá profilját), sokszor nem túl kedves dolgokat.

Ezidáig csak arra volt lehetőség, hogy a kommentelő felhasználót tiltsuk, vagy magát a kommentet törüljük kézzel, vagy jelentsük a szolgáltatás felé a durva beszédet. Ez viszont nem elég hatékony az online zaklatás ellen, ami nagy problémát jelent a közösségi oldalak számára. Az Instagram gyakorlatilag a felhasználóra bízza az új eszközzel, hogy mit tart elfogadhatónak és mit nem.