Így hívhatja elő az iPhone-ok titkos menüpontjait

Vágólapra másolva!
Vannak menüpontok, amik nem vagy csak nehézkesen érhetők el az iPhone-telefonokon. A tárcsázóképernyő viszont nem csak hívások indítására használható, titkos funkciókat is előhívhatunk vele. Megmutatjuk, miket! 
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt mutatták be a legújabb generációs iPhone készülékeket, méghozzá számos előnyös (vízállóság, erősebb hardver) és néhány vitatottabb tulajdonsággal (nincs már 3,5 milliméteres jack csatlakozó, és nem változott a kijelzők felbontása).

Az új mobilok már az iOS 10 operációs rendszerrel kerülnek forgalomba, aminek kezelhetősége egyszerű, bár néhány menüpontot még így sem lehet könnyen vagy egyáltalán elérni.

Akárcsak az Android,

az iOS tárcsázóképernyője is használható rejtett funkciók elérésére,

mindössze néhány számot vagy karaktert kell bepötyögni, majd meghatározott esetben a hívás gombra nyomni. A fenti videón az alábbi trükköket és az azokat előhívó kódokat láthatjuk:

  • Hívószám elrejtése: #31#telefonszám – ezzel privát hívást indíthatunk, vagyis a hívott félnél nem jelzi ki a készülék a számot.
  • Hálózati jel erősségének kijelzése: A *3001#12345*# begépelésével teszt üzemmódba léphetünk, majd ezt követően azonnal a be/ki kapcsológombra kell hosszan nyomni, és amikor megjelenik a csúszka, a home gombra kell rátenyerelni. A bal felső sarokban így megjelenik egy mínusz érték: a -40 – -80 a tökéletes tartomány, ennél kisebb szám már gyenge vételi erősséget jelent, -140 alatt már nincs térerő.
  • IMEI szám: Mindössze a *#06# kódot kell bepötyögni, és azonnal megjelenik a telefon egyedi azonosítója.
  • Üzenetküldő központ száma: Az SMS-eket mindig egy központi számon keresztül továbbítják. Aki erre kíváncsi, annak a *#5005*7672#beírását követően a hívás gombot kell megérintenie.
  • Hívásblokkolás: Ha nem szeretnénk, hogy a telefonról hívásokat lehessen kezdeményezni, akkor a *33*PIN# (a PIN a saját, SIM-kártyához tartozó kódunkat jelenti) sort kell begépelni. Ha később kikapcsolnánk ezt a szolgáltatást, akkor a #33*PIN# karaktereket kell megadni.
  • Hívásvárakoztatás: A funkció előnye, hogy amikor éppen valakivel csevegünk, akkor is kicsörög a telefon, vagyis nem maradunk le egy hívásról sem. Aktiválásához a *43# kódot és a hívás gomb megnyomását kell észben tartunk, ha pedig nincs rá szükség, vagyis azt szeretnénk, hogy a hívó félnél azonnal kisípoljon a telefon, akkor ugyanezzel a módszerrel a #43# sort kell beírni.