Az iPhone 6s a világ legnépszerűbb okostelefonja

iphone 6s japán rajongók
Apple fans display their newly bought iPhone 6s smartphones at the flagship store in Tokyo on September 25, 2015. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus featuring 3D touch screen technology. Apple launched the new iPhone 6s and iPhone 6s Plus on September 25 featuring 3D touch screen technology. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Pár órával az iPhone 7 bejelentése előtt tette közzé a Strategy Analytics elemző cég, hogy jelenleg az iPhone 6s az okostelefonok királya, 14,2 millió darabot adtak el belőle a legutóbbi negyedévben. A két éve kiadott iPhone 6-ot még mindig szeretik a vásárlók, ez a modell happolta el a második helyet a Samsung Galaxy S7 Edge elől.
Vágólapra másolva!

Ma este magyar idő szerint hétkor mutatja be az Apple az iPhone 7-et, ami az előzetes szivárgások és pletykák szerint dizájn terén nem fog jelentősen eltérni az előző modellektől, sőt, egyesek szerint az iPhone 7 lesz az a modell, ami a legkevésbé újíthat a szériában.

Még a bejelentés előtt pár órával tette közzé legfrissebb adatait a Strategy Analytics cég, amiből kiderül, hogy a világ legnépszerűbb okostelefonja az iPhone 6s, ebből adtak el legtöbbet a világon 2016 második negyedévében.

14,2 millió eladott példánnyal

a modell lefedi a nemzetközi okostelefonpiac 4 százalékát.

Apple-fanok az iPhone 6s-sel Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

A Strategy Analytics ügyvezetője közleményben fejtette ki, hogy szerinte mi lehet az oka az iPhone 6s sikerének. „ Az iPhone 6s jelenleg a világ legnépszerűbb okostelefonja, köszönhetően a vonzó dizájnnak, és az olyan funkciók miatt, mint a 4K felvételre is képes kamera, a nagy kijelző, és az ujjlenyomatos biztonság."

A kétéves iPhone-t is viszik, mint a cukrot

Nem csak az első helyet szerezte meg az Apple az előző negyedévben, a két éve megjelent iPhone 6-ot is sokan választják még.

Ez a második legkelendőbb okostelefon,

8,5 millió kelt el belőle.

Ez épp elég volt ahhoz, hogy lenyomja a 8,3 milliós darabszámban eladott Galaxy S7 Edge-t, a Samsung csúcsmobilját.

A Samsung Galaxy S7 Edge következik a két iPhone után Forrás: YouTube

Igaz, ehhez nagyban hozzájárulhatott az, hogy a cég csökkentette az iPhone 6 árát, és sokan várnak arra az új iPhone modellek esetében, hogy majd lejjebb srófolja az árat a cég az új modell bevezetése előtt.