VR-chipgyártót vesz az Intel

project alloy intel keynote virtualis valosag
A Project Alloy headset prototípusa
Vágólapra másolva!
Újabb lépést tesz az Intel a drónok, a kiterjesztett- és a virtuális-valóság piaca felé. Felvásárolja a Movidius nevű, szintén chipeket gyártó startupot, akik többek közt a Google Project Tango eszközök processzorait fejlesztik.
Vágólapra másolva!

Az Intel felvásárolja a Movidius nevű startupot, amely integrált egylapkás megoldásokat fejleszt gépi tanuláshoz és gépi látáshoz. A startup többek közt a Google-lel dolgozott együtt a Project Tangón, a térfelismerő telefonon. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

Ezzel a lépéssel újabb piacok felé terjeszkedik az Intel, és elkezdhet építkezni saját, RealSense technológiájára.

Mi az Intel RealSense?

Az Intel RealSense kamerája képes háromdimenziós elemek felismerésére és különválasztására, A RealSense olyan mélységérzékelő kamera,amely képes háromdimenziós elemek felismerésére, és külön választására. Egyre több eszközben hasznosítják a kamera tudását: drónok vagy robotok szemeként is felhasználható. Többek közt a deneverként repülő Asctec Fly robotkopter, és a Segwayjel közös deszka is ezt használja. A cég a Google-lel karöltve egy olyan telefonon is dolgozik, amely képes felismerni a teret és a különböző objektumokat.

A Movidius neve még nem túl ismert, de már számos nagy partnerrel dolgoztak együtt. Alacsony fogyasztású, kompakt chipeket kínálnak fogyasztói eszközökbe, például a DJI Phantom 4 önvezető drónokban is az ő lapkájuk dolgozik. A Google Project Tango eszközökben is jelen van technológiájuk, továbbá a Lenovo is fel fogja használni azokat VR-eszközeiben.

A Movidius blogposztjában üdvözítette a lépést, elmondták, hogy a felvásárlás után is a gépi látásra fókuszálnak, csak már az Intel által biztosított erőforrásokkal. Az akvizíció ezen felül olyan mélytanuláshoz, navigációhoz és térképezéshez, térérzékeléshez ad algoritmusokat, amelyekkel kiterjeszthetik, bővíthetik a RealSense képességeit is.

Az Intelnek valószínűleg azért is vannak komoly tervei a Movidiusszal, mert saját virtuálisvalóság-sisakjuk fejlesztésében is segíthet. A chipgyártó az Intel fejlesztői fórumán jelentette be vezeték nélküli VR-headset platformját, a Project Alloy-t, amibe a Movidius chipje remekül illhet.