Okos nadrágövre gyűjt pénzt a Samsung

welt okosöv samsung
Sokat elárul, ha szorul már rajtunk az öv
Vágólapra másolva!
A Samsung munkatársai közösségi finanszírozással gyűjtenek a Welt nevű okosövre, már össze is gyűlt rá a kitűzött összeg. A kütyüvel a derékbőségünket tudjuk felügyelni, és táplálkozási tippeket is kapunk, ha már úgy tűnik, hogy elkezd szorítani rajtunk.
Vágólapra másolva!

Az okosöv furcsa ötletét először az idei CES (Consumer Electronics Show) kiállításon láthattuk, akkor mutatta be a Samsung, hogy egy olyan övet szeretne készíteni, amivel könnyedén követhetnénk a derékbőségünket. Akkor még nem döntött a ruhadarab piacra dobásáról a gyártó, csak a koncepciót mutatták be, amely a Samsung három munkatársa talált ki.

Most úgy tűnik, hogy a Kickstarteren próbálják felmérni, mekkora igény van egy ilyen eszközre, a közösségi finanszírozós platformon gyűjtenek megvalósítására. A kitűzött 30 ezer dollár már bőven összegyűlt a cikk írásának pillanatában,

már 45 ezernél jár a számláló.

A hétköznapi övnek tűnő, Welt névre keresztelt viselhető kütyü a derékbőség megőrzésében segít, egy okosszenzoros technológiát használ ahhoz, hogy folyamatos méréseket készítsen.

Sokat elárul, ha szorul már rajtunk az öv Forrás: Kickstarter

Figyelemmel kíséri, hogy a tulajdonos mennyi időt töltött ülve, hány lépést tett meg, milyenek a táplálkozási szokásai, ezeket az adatokat pedig okosórára, vagy telefonra küldi kielemzésre. A hozzá készült app ezek után személyre szabott javaslatot készít a derékbőség megőrzéséhez. Ha túl sokat ettünk, azt is megmondja a szorosság változásából.

Kérdés, hogy mekkora igény van egy ilyen kütyüre a fitneszeszközök egyre zsúfoltabb piacán. Úgy tűnik, párakat mégis érdekel, legalábbis azt a közel 500 támogatót biztosan, akik eddig pénzt adtak a megvalósítására. Az övet 2017 januárjában szállítják le a megrendelőknek, a legolcsóbb csomagból már nincsen sok, ezzel 99 dollárért (körülbelül 27 ezer forint) juthatunk hozzá.