Saját nevéért harcol a McAfee vírusirtó atyja

John McAfee,a McAfee amerikai vírusírtócég vezetője, Guatemala City
Vágólapra másolva!
John McAfee beperelte az Intelt annak érdekében, hogy a jelenleg MGT Capital Investmentsnek hívott új cégének elnevezésében használhassa a McAfee kifejezést. Ám mivel 2010-ben az Intel megvette a McAfee-t, és ezzel együtt a márkanevet is, az a chipgyártó tulajdona. Az Intel figyelmezteti McAfee-t, hogy az átnevezéssel védjegybitorlást követhet el.
Vágólapra másolva!

Májusban az MGT Capital Investments bejelentette, hogy John McAfee igazgatóként csatlakozik a vállalathoz, mely hírre kilőttek a cég részvényei: 36 centről nőttek 5,38 dollárra.

Nemsokkal ezután bejelentették azt is, hogy felvásárolják a D-Vasive céget, amely vezetőnek számít kémszoftverek fejlesztésében. John McAfee szándéka, hogy az így egyesült vállalatot átnevezi „John McAfee Global Technologies Inc.-re", ám komoly akadályok gördültek ennek útjába.

John McAfee,a McAfee vírusírtócég alapítója Forrás: AFP/Johan Ordonez

McAffee perre is menne ezügyben: állítása szerint az Intel figyelmeztette, hogy ha használja a nevet, azzal védjegybitorlást követ el, olvasható nemrég bejegyzett bírósági dokumentumokból. A McAfee-t ugyanis 2010-ben 7,68 milliárd dollárért felvásárolta az Intel, majd fokozatosan kivezették a McAfee márkanevet, és az Intel Security-t kezdték használni. Ettől függetlenül a cég szabadalmaival együtt a McAfee márkanév is az ő tulajdonuk.

Az Intel szerint hiába a férfi tulajdonneve a "McAfee" kifejezés, nekik van joguk azt használni akkor, ha biztonsági megoldásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos területeken használnák. Ezt erősíti meg az amerikai Szabványügyi Hivatal bejegyzése is.

McAfee azt szeretné elérni, hogy a bíró ennek ellenére is engedélyezze számára a McAfee márkanév használatát, hiszen nincsen annál kifejezőbb egy saját cég elnevezésére, mint a tulajdonneve használata. A helyzetet bonyolítja, hogy az Intel éppen most készül a McAfee-ból alakult Intel Security eladására, amire már több jelentkező is van.