Telefon és PC sem kell az Alcatel új VR-sisakjához

alcatel vision
Számítógép és telefon nélkül is működik
Vágólapra másolva!
Az Alcatel második virtuálisvalóság-sisakja egyedi ötlettel próbál hódítani: önmagában működik, nem kell hozzá se telefon, se számítógép. Teljesítmény terén tapasztalataink szerint nem igazán szárnyalja túl az Idol 4S-hez csomagolt headsetet, de a cég bevallása szerint is van még mit dolgozni a készüléken.
Vágólapra másolva!

Az Alcatel a legelső VR-sisakját a OneTouch Idol 4S telefon mellé csomagolta, a készüléket nemrég magunk is teszteltük. Ez egy leginkább a Google Cardboardra hasonlító, kezdetleges VR-headset, ami csak az Alcatel telefonjával működik.

A gyártó nem állt meg itt, egy újabb VR-headsetet jelentett be a berlini IFA kiállításon. Az Alcatel Vision különlegessége, hogy már nem kell hozzá okostelefon, PC sem. Ez azért újszerű megoldás, mert eddig kétféle típusú VR-sisak került a piacra: amelyek játékosoknak készülnek PC-hez (például az Oculus Rift vagy a HTC Vive), és az olcsóbb kukucskálók, amelyek okostelefonokkal működnek (Samsung Gear VR, Google Cardboard).

Számítógép és telefon nélkül is működik Forrás: Origo

Két darab 3,8 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott a kukucskáló, mindegyik 1080x1020 pixel felbontásra képes. Egy nyolcmagos chipset dolgozik benne 3 gigabájt rendszermemóriával, amihez 32 gigabájt tárhely társul.

Természetesen felvértezték rengeteg érzékelővel, így gyorsulásmérővel, giroszkóppal, közelségmérővel. Támogatja a Bluetooth-t, a wifit, az LTE-t, és Android Marshmallow operációs rendszert futtat. Egy beépített 3000 milliamperórás akkumulátorral oldja meg az energiaellátást.

Mindent ebbe a kütyübe építettek bele Forrás: Origo

Az Origo tudósítója felpróbálta a készüléket, és tapasztalatai szerint az Idol 4S-hez csomagolt kukucskálóhoz hasonlóan még mindig kicsi látószögre képes csak, hasonló megjelenítéssel. Kialakítás terén nehéznek tűnt fejen viselve az eszköz, enyhén nyomja a homlokot és orrot, ami nem meglepő annak fényében, hogy mennyi mindent építettek bele. A cég is elismerte a Mashable portálnak, hogy a dizájn még korántsem tökéletes, és azon még finomítanak a megjelenésig.

A pontos árat még nem határozták meg, de a Mashable forrásai szerint 500-600 dollár (140-170 ezer forint) közt mozoghat. Először Kínában adhatják ki az év végén, az Egyesült Államokban 2017 első negyedévében kezdik árusítani.