Még menőbb lett a svájci okosóra

withings okosora
Már jelzi a megtett kilométereket is
Vágólapra másolva!
Nem csak külsejében lett kellemes az új Withings Steel HR okosóra, de számos eddig hiányolt funkcióval is bővült. Most már kijelzi a pulzust, a teljesítményt, és azt is látjuk, ha valaki üzenetet küldött. A gyártó egyaránt gondolt a nőkre és a férfiakra.
Vágólapra másolva!

A jelenleg is zajló IFA kiállításon nem volt hiány okosóra bejelentésekből, tucatnyi ilyen kütyüt vittek magukkal a gyártók. A csinos, hagyományos órákra hajazó okoskütyüket készítő Withings is bemutatta legújabb modelljét, a Withings Steel HR-t.

A Withings legújabb modellje a Steel HR Forrás: Origo

Kétféle változatban lesz kapható, látszólag mindkét nemre gondolt a gyártó: az egyiknek kisebb átmérőjű (36 milliméter) számlapja van, így a hölgyek csuklójához illik, míg a másik egy férfiasabb, fekete, 40 milliméter átmérőjű számlappal felszerelt darab.

A nők kifejezetten örülhetnek ennek,

mert az okosórák többsége nem mutat jól a vékony női csuklókon. A kijelző és az új szenzor miatt talán enyhén vastagabb lett az óra, de még továbbra is laposnak mondható.

Okos, mégis hagyományos órának néz ki Forrás: Origo

Ez az első olyan igazán hagyományos óra, ami okos funkciókkal van felvértezve. Az elődhöz képest előrelépés, hogy már pulzusmérőt is építettek bele, így a sportolók igényeit is kielégítheti. Ők fogják vonzónak találni azt, hogy a számlapon elhelyezett apró kijelző a pulzus mellett a megtett lépések, kilométerek számát is jelzi.

Már jelzi a megtett kilométereket is Forrás: Origo

Ezen a felületen jelzi azt is az óra, ha valaki hív, vagy üzenetet küldött – korábban ez a funkció is hiányzott a Withings óráiból. Ha kíváncsiak voltunk a napi teljesítményünkre és a statisztikákra, elő kellett hozzá venni a mobiltelefont, hogy az információkat az órához tartozó alkalmazáson belül nézhessük meg.

A hozzátartozó appal részletes statisztikákat is lehet nézni Forrás: Origo

Az új funkciók persze az üzemidőre is kihatnak, az apró teleppel működő óra már nem bír ki több hónapot egy töltéssel. Viszont az okosórák közt még így is kiváló üzemideje van: a gyártó szerint akár 25 napig is bírja egy teleppel.

A 36 milliméteres változat $178 dollárba (körülbelül 50 ezer forint), míg a 40 milliméteres fekete modell 200 dollárba (55 ezer forint) kerül majd. A Withings online boltjából közvetlen meg lehet majd vásárolni, de azt még nem árulta el a gyártó, hogy pontosan mikortól.