Hangszórónak tűnik a HP új asztali számítógépe

hp pavilion wave pc számítógép
Dekoratív a HP Pavilion Wave
Vágólapra másolva!
A HP két teljesen egyedi kialakítású asztali számítógépet mutatott be, az egyik hangszóróra hasonlít, míg a másik modulokból állítható össze. A gyártó így próbálja érdekessé tenni az asztali PC-ket a hibridek és az all-in-one gépek világában.
Vágólapra másolva!

A HP gyártó nem leplezett célja az asztali gépek vonzóbbá tétele a vásárlók szemében: a cég két szokatlan külsejű asztali PC-t is bemutatott a berlini IFA kiállításon. Míg a laptopok és all-in-one gépek egyre extravagánsabb külsőt kapnak, addig a hagyományos desktop nem tűnhet ilyen izgalmasnak.

A HP Pavilion Wave ránézésre egy háromszög alakú, lekerekített sarkú eszköz, amit fekete-fehér szövettel borítottak be. Szemből tényleg úgy néz ki, mintha egy modern, óriás hangszóró lenne. Valódi szerepéről árulkodik, hogy a gép alján egy 3,5 milliméteres jack-kimenet, valamint USB-csatlakozó van, hátul pedig további portokat lelhetünk fel. Van még három 3.0-s normál és egy 3.1-es USB Type-C típusú csatlakozó, HDMI-port, DisplayPort, LAN-port, valamint SD-kártya-olvasó is.

Dekoratív a HP Pavilion Wave Forrás: HP

Egy nagy központi hangszórót is építettek bele, ami minden irányba sugározza a hangot, az eddigi vélemények szerint elég nagy hangerőre képes. Kiszereléstől függően i3-as, i5-ös vagy i7-es Skylake processzort, akár 2 terabájtos merevlemezt vagy 128 gigabájtos SSD-meghajtót szerelnek bele. Ezen felül 8 vagy 16 gigabájtnyi memóriát, és akár AMD R9 M470 grafikus gyorsítót is kérhetünk bele.

Az integrált GPU állítólag vagy két QHD vagy egy 4K-s monitor meghajtására képes. Nem maradt el a beépített mikrofon, a Windows 10 operációs rendszer és a Cortana hangalapú személyi asszisztens (ami itthon egyelőre nem használható).

A HP Pavilion Wave alapmodellje 529 dollárba kerül Amerikában, ami körülbelül 147 ezer forintot jelent. A további konfigurációk pontos árairól még nem esett szó.

Szeletekben érkezik

A HP Elite Slice eszközt főleg vállalatoknak szánják, üzleti megbeszélésekre, tárgyalótermekbe. Az eszköz az első olyan moduláris, fogyasztói asztali gép, ami kábel nélküli csatlakozást tesz lehetővé, és amit a felhasználók kedvük szerint építhetnek fel különféle modulokból.

A gép lelke egy apró, négyszög alakú alapegység, ebben van minden fontos komponens: a Core i7-6700T processzor, 32 gigabájtig bővíthető memória, 512 gigabájt háttértár. Az első olyan gép, ami monitoron keresztül kapja az áramot egy USB Type-C kábellel, ezzel az egyetlen vezetékkel megoldható minden. A HP kiad a géphez egy ajánlott monitort is, a HP EliteDisplay S240uj-t.

A HP Elite Slice Forrás: Microsoft Blog

Továbbá két USB Type-A, egy DisplayPort és egy HDMI-port van az alapegységen. Ehhez különféle kiegészítőket lehet majd venni, amelyek szeletként borulnak rá az eszközre. A HP Wireless Charging Cover például vezeték nélküli töltővé varázsolja az eszközt, de vannak kifejezetten konferenciahíváshoz vagy zenehallgatáshoz készült modulok is.

AZ Elite Slice-t szeptemberbe kezdik árusítani 699 dolláros (körülbelül 200 ezer forint) áron, a monitor októberben jelenik meg hozzá.