Két új fitneszkarkötőt mutatott be a Fitbit

fitbit
Vágólapra másolva!
A Fitbit több újdonságot tartogat még erre az évre, most két új fitneszkarkötőt jelentett be. A Flex 2 vízállósága, a Charge 2 pedig a Relax funkció miatt tűnik izgalmasnak.
Vágólapra másolva!

Két új fitneszkarkötőt jelentett be a Fitbit, a Flex 2 és Charge 2 modelleket, melyek más-más réteget céloznak meg.

A Flex 2 az elődjéhez hasonlóan egy vékony, egyszerű tudású eszköz lépésszámláláshoz, megtett táv, és elégetett kalóriák méréséhez, emellett követi az alvásunk minőségét is.

Nincs kijelzője, helyette öt pici ledecske mutatja az aznap teljesített mozgásokat, és rezeg, vagy jelzést küld a telefonra, ha a célt teljesítettük. Sajnos még mindig nincs benne pulzusmérő, sem GPS.

Támogatja viszont a Smart Track funkciót, így a kütyü

automatikusan felismeri, hogy milyen edzést, testmozgást végzünk.

A legnagyobb előnye mégis az, hogy "úszásálló", a Fitbit eszközök történetében először lett 50 méterig vízálló egy karkötő.

Az akkumulátor kapacitásáról nem ejtett szót a cég, de körülbelül öt napos üzemidőre lehet számítani. A Flex 2 Amerikában 99 dollárba kerül, ami átszámolva körülbelül 27 ezer forintot jelent. Ez az alapmodell ára, vannak ennél sokkal csicsásabb verziók, például a 22 karátos rózsaarannyal bevont karkötő, amibe a kis kapszula behelyezhető. A Fitbit újdonsága október elején kerül forgalomba.

Ezt tudja a Charge 2

A másik friss modell a Charge 2, ami a Charge HR utódja. A kijelző méreteiben négyszer nagyobb lett, az érintésérzékenység viszont továbbra is elmarad. A bal felső részre helyezett fizikai gombbal lehet a menüben választani (lépések, pulzusszám, gyakorlatok, stopper, pihenés), az almenükbe jutáshoz a képernyőt kell megnyomni.

A fitneszkütyüben csatlakoztatott GPS található, fogalmazzunk úgy, hogy nincs benne GPS, de

ha egy okostelefonhoz kapcsoljuk, akkor le tudja kérni a földrajzi információkat,

így tudjuk, hogy merre bicikliztunk, futottunk. Említést érdemel még a Cardio Fitness program, ami az edzések eredményeit menti le és hasonlítja össze.

Az ötnapos üzemidőt ígérő Charge 2 legnagyobb vonzereje a Relax, vagyis pihenés funkció, ami rövid, 2-5 perces légzésgyakorlatok elvégzésében segít. A karperec 149 dollárért vásárolható meg (körülbelül 47 ezer forint). Az ellőrendelés megkezdődött, szeptember közepén kezdik szállítani az eszközöket.