A futók is örülhetnek majd az új Apple Watchnak

apple watch
An Apple employee demonstrates how to use an Apple Watch during an Apple media event at the Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco, California on March 9, 2015. AFP PHOT / JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott információk szerint még idén bemutatkozhat az Apple Watch 2, ami elődjénél gyorsabb processzort és nagyobb akkumulátort kaphat, dizájn terén viszont nem lesz annyira merész a cég. Bekerülhet a jogosan hiányolt GPS és a nyomásmérő szenzor is az eszközbe.
Vágólapra másolva!

Egy hónap múlva már láthatjuk a legújabb generációs iPhone készülékeket, egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy két vagy már három mobillal készül az Apple. A telefonokon túl kevesebb szó esett eddig a cég okosórájáról, ami kiszivárgott infók szerint már idén megérkezhet.

A bejelentés már érik, hiszen

az elődmodell közel már két éve, hogy bemutatkozott.

Az Apple kétféle változatban is piacra dobhatja a Watch 2 modellt még az idén. Külsőre nem lesz számottevő változás az első variánshoz képest, ám belső komponensek terén jelentős előrelépésekre lehet számítani.

Az első Apple Watch órát már két éve jelentették be Forrás: AFP/Josh Edelson

A korábbinál jóval gyorsabb és energiatakarékosabb processzorral szerelhetik fel az Apple Watch 2-t, amit a TSMC fog gyártani, az a cég, amely a pletykák szerint a következő két évben egyedüli beszállítóként fogja szolgáltatni az iPhone-ok lapkáit.

A cupertinóiak vékonyabb kijelzővel látják el a kütyüt, végre GPS-modul és nyomásmérő is kerülhet a burkolat alá. Várható

egy nagyobb kapacitású akkumulátor is,

hogy az eddigi 1-2 napos üzemidőt valamennyivel növelni lehessen. Vízállóság terén is javulásra lehet számítani.

A KGI népszerű analitikusa, Ming-Chi Kuo szerint a következő dizájnváltásra egészen 2018-ig kell várni, addig egy LTE-s változattal fogja még csigázni a kedélyeket a cég.