A Google lesz az olimpia hírmondója

rio 2016 logo
Vágólapra másolva!
Könnyebb lesz megtalálni a Google keresőjében a nyári olimpiai játékokhoz fűződő tartalmakat és információkat, a felhasználók értesítéseket is kérhetnek a meccsek eredményeiről.
Vágólapra másolva!

A Google új funkciókkal kedveskedik a sportrajongóknak a héten kezdődő nyári olimpiai játékok idején. A felhasználók könnyebben megtalálják a Google keresőben az olimpiával kapcsolatos információkat, nemcsak a meccsek időpontjairól, de a sportolókról és elnyert érmekről is részletes kimutatásokat kapnak.

Elég lesz beírni például, hogy "100 méteres női pillangóúszás Rio 2016", és szekciókra osztva lehet megnézni a találatok közt a női és férfi kategória eredményeit. Ugyanígy lehet keresni sportolókra is, viszont mindenképpen használni kell a keresésben a "Rio 2016" tagot.

A Google mobilappon keresztül

értesítéseket is lehet kérni az újabb eredményekről.

Bővített információkat jelenítenek meg a Google-keresések az olimpiáról Forrás: Google

A nézők hivatásos közvetítők kommentárjait nézhetik a YouTube-on, közülük

a YouTube által kiválasztott 15 videós mobilon közvetít élőben,

ők ezzel egyben tesztelik a videoplatform streamingfelületét. A Rióba küldött videósok 360 fokos tartalmakat is készítenek majd.

Ezek a videós tartalmak kiemelten jelennek meg a keresési találatok közt is. A Google Street View és a Térképek is bővül Rio területén több kiemeléssel, köztük turistaállomásokkal.

A Google újabban szívesen bővíti szolgáltatásait több funkcióval a nagyobb volumenű eseményekre. Múlt héten a cég új eszközöket jelentett be, amelyekkel a felhasználók könnyebben regisztrálhattak szavazóként a 2016-os amerikai elnökválasztásra.