Odacsap a Microsoft az Apple kameraalkalmazásának

microsoft pix
Vágólapra másolva!
Mesterséges intelligenciával felturbózott fotós appot adott ki iPhone-ra a Microsoft. A szoftver minden beállítást elintéz, a felhasználónak csak annyi a dolga, hogy megnyomja a gombot.
Vágólapra másolva!

Az iPhone kamera appjának üzen hadat egy fejlettebb technológián alapuló alkalmazással a Microsoft. A Microsoft Pix egy végtelenségig egyszerűsített kamera app: nincsen benne semmilyen kameramód, vagy beállítási lehetőség, a felhasználónak nem kell bíbelődnie a fényerővel, és hasonlókkal.

Az app magától határozza meg az adott körülményekhez ideális expozíciós, és fókuszálási beállításokat. Ezen felül még azt is felismeri, melyik a legjobb pillanat a fotó elkészítésére.

Arcfelismerő technológiát is kapott,

így a kamera app észleli például, ha az alanyok szeme csukva van, vagy mikor mosolygásból hirtelen grimaszra vált valaki.

A felvételeket úgynevezett Burst módban készíti el (egy másodperc alatt tíz képet készít), aztán kiválasztja a legjobb fotót, a többit pedig törli. A gomb lenyomása előtt 7, utána pedig 3 képet rögzít.

A Burst mód az iPhone 5s-ben jelent meg, ez lehetővé teszi, hogy az exponáló gombbal másodpercenként 10 képet készítsen a készülék, ezekből választhatjuk ki, melyik sikerült a legjobban.

A Microsoft nem titkolja, hogy az Apple appját akarja helyettesíteni Forrás: Microsoft

A Microsoft Pixben egy beépített algoritmus is van, ami korrigálja a remegő kezek által elmosódott részleteket, továbbá lehet vele gifet készíteni az elkészített fotókból, videókból.

Az app ingyen letölthető az App Store-ból, iPhone 5S és annál frissebb készülékekkel kompatibilis, valamint iPad Air és Air 2, iPad Mini 2,3,4 és iPad Pro eszközökre is elérhető.