Megkönnyíti a szelfizést az új Android

android N
A nugát tűnt a legjobb választásnak
Vágólapra másolva!
Kézmozdulatokkal lehet majd váltani a hát- és előlapi kamera közt az androidos Kamera app 4.1-ás verziójában, ami az Android Nougattal érkezik meg a készülékekre. Emellett egyszerűbb kezelőfelületet, és néhány apró hasznos funkciót is kap.
Vágólapra másolva!

A legújabb Android operációs rendszer fejlesztői tesztjének résztvevői érdekes újdonságra bukkantak. Az alapértelmezett kamera app, a Google Kamera 4.1-ás verziója

kézmozdulatokkal is vezérelhető lesz.

Fotózás közben ilyen módon lehet váltani a hátlapi, illetve szelfikamera közt. A Motorola-rajongók számára ez nem újdonság, a Moto X telefonokon is van lehetőség a gyári kamera appban ilyen vezérlésre, ám az nem a két kamerát cseréli meg, csak elindítja az appot.

Emellett némileg átalakul a kezelőfelület, és többféle dologra lehet majd használni kameramódban a hangerőszabályzó gombját. Be lehet állítani, hogy azt

nagyításra, hangerő beállítására használnánk, vagy fényképet lőnénk vele.

Sok újdonságot hoz majd a nugát Forrás: Android - Twitter

Annak viszont sokan nem fognak örülni, hogy a korábbi verzió néhány funkcióját levetkőzi a Nougat. Többek közt a manuális exponálási beállításokat, amellyel csúszkán állítható be a tetszőleges fényerő. Ez a funkció a Kamera app 3.2-es verziójával került be, de a 4.1 elhagyja.

A kezelőfelületet is átláthatóbbá tették, minden beállítást egy képernyőre csoportosítottak, és kevesebb a csúszka.

Az Android Nougat jelenleg fejlesztői béta utolsó fázisában van,

a Nexus, Pixel C, és Sony Xperia Z3 készülékek tulajdonosai tesztelhetik a rendszert bétaprogramon belül. Hivatalosan ősszel jelenik meg.