Különleges hibrid lesz a Nintendo új konzolja

nintendo nx
Vágólapra másolva!
A Eurogamer portál még több érdekes híresztelést tudott meg a Nintendo következő kézikonzoljáról, ami egy csatlakoztatható kontrollerekkel ellátott hibrid lehet.
Vágólapra másolva!

A Nintendo 2015 márciusában erősítette meg az NX kódnéven fejlesztett konzol létezését. Azóta is túlontúl sejtelmesen beszél róla, annyit árultak csak el, hogy egy teljesen egyedi és új koncepción alapul majd a konzol, és a nem a 3DS vagy a Wii U leszármazottja lesz.

Azóta számos pletyka felröppent a hardverrel kapcsolatban. A jelenlegi állás szerint egy

olyan hordozható hibrid kézikonzol lesz,

amivel teljesen más módon lehet játszani, mint eddig.

Az amerika szabványügyi hivatalnak beadott szabadalmi kérvényből derült ki először, hogy maga a készüléket egy ovális alakú kijelző alkothatja majd, aminek két szélén analóg karok helyezkednek el. Ezt az azóta kiszivárgott, fórumokon felbukkanó képek is alátámasztják.

A Eurogamer friss információi szerint ezek csatlakoztathatók lesznek: a játékos bárhová viheti az eszközt, otthont viszont a kontrollereket lecsatolva egy dokkolóba helyezheti, amivel nagy képernyőn is játszhat vele.

Ez a hamis kép is keringett a neten Forrás: Dual Pixels

A Digital Foundry értesülései szerint az NX-ben Tegra rendszerchip lesz. Mivel egy mobilkészülékről beszélünk, nem lesz olyan erőteljes, mint a Playstation 4 vagy az Xbox One, a Nintendo nem ezekkel a konzolokkal kíván versenyezni.

A Eurogamer több forrással együtt úgy tudja, hogy

kazettákat fog adathordozóként használni a konzol, és nem lemezeket,

ezekre legfeljebb 32 gigabájt fér majd. A Eurogamer arra is számít, hogy digitális letöltések formájában is hozzá lehet majd jutni játékokhoz.

Mivel gyökeresen változik a hardver felépítése, nincs esély arra, hogy visszafelé kompatibilis legyen.

A szabadalmi kérvényben szereplő eszköz Forrás: US Patent Office

Többek szerint egy teljesen új operációs rendszerrel fog működni az eszköz, a legfrissebb pletykák szerint erről nincs szó, és egyszerűen Androidon alapul majd.

A Nintendo csak annyit fűzött mindehhez, hogy hivatalosan nem jelent be semmit sem az NX megjelenéséig, ami 2017 márciusában lesz. Addig nem reagálnak a híresztelésekre sem.