Kerítés nyársalta fel a pokémonozót

pokemon go lampa
A kiterjesztett valóság mellett az igazira is kell figyelni
Vágólapra másolva!
Mentőket és rendőröket is segítségül kellett hívni ahhoz a férfihoz, aki pokémonvadászat közben akadt fenn egy stadion fémkerítésén Stockholmban.
Vágólapra másolva!

A stockholmi Olimpia Stadion kerítésén szeretett volna átmászni egy játékos, hogy elkaphasson egy zsebszörnyet Pokémon Góban. Szemtanúk szerint a férfi úgy próbált belopózni, hogy közben mindvégig játszott. Mikor átugrott a fémkerítésen, megcsúszott a lába,

majd a kerítés éles teteje a combjába fúródott.

Rendőröket, mentőket is hívtak hozzá. A rendőrök tartották több méter magasban addig, míg a mentősök morfininjekcióval enyhítették fájdalmait. Ezután kórházba szállították.

A kiterjesztett valóság mellett az igazira is kell figyelni Forrás: Sputnik/Maksim Bogodvid

A Pokémon Go összesen 35 országban jelent meg eddig, Stockholmban nemrég uralkodott el a Pokémon-őrület.

Még mindig nem elég figyelmesek a játékosok

Ugyan a játék elején a fejlesztők felhívják a figyelmet az óvatosságra, nap mint nap hallani olyan balesetekről, amelyeket játék közben szenvednek el a figyelmetlen játékosok.

Több autós baleset is történt a közelmúltban, első alkalommal a New York-i Auburnben hajtott fának egy férfi, miközben játszott. Komolyabb sérülést nem szenvedett, de az autó teljesen összetört. Baltimore-ban egy férfi azért hajtott bele egy álló rendőrautóba, mert vezetés közben sem tudott lemondani a kedvenc játékáról.

A héten lelőttek egy 18 éves fiatalembert, és 17 éves unokaöccsét, miután betörtek egy házba Guetemalában zsebszörnyekre vadászva. Ez volt az első haláleset a Pokémon Go megjelenése óta.