Megvan az iPhone 7 megjelenési dátuma

iphone 7
A legutóbb kiszivárgott képek szerint ez lesz az új iPhone
Vágólapra másolva!
A leghitelesebb Apple-szivárogtató szerint szeptember 16-án, pénteken jelenhet meg a legújabb iPhone.
Vágólapra másolva!

Az eddig rendszerint hiteles információkat szivárogtató Evan Blass szerint a szeptember 12-ével kezdődő héten kerülhet a boltok polcaira az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus.

Mivel a cég rendszerint pénteken kezdi el árulni a bejelentett telefonokat, valószínűleg

ez egészen pontosan szeptember 16-ot takarhat.

A hivatalosan meg nem erősített információt Twitteren tette közzé @evleaks profilján. Ez alapján sejthető, hogy a termék bejelentése a megjelenés előtt két héttel lehet majd esedékes.

Dupla annyi hely lesz rajta

Joanna Stern, a The Wall Street újságírójának forrásai szerint a következő iPhone alaptárhelye már 32 gigabájt lesz, az eddigi 16 gigabájt helyett. A 16 gigabájttal gazdálkodó felhasználók nagy része panaszkodik arra, hogy túl sokszor figyelmezteti őket a telefon arra, hogy megtelt a tárhelyük.

Ez nem meglepő, hiszen az egyre jobb minőségű fotók, videók és appok sok helyet igényelnek.

A legutóbb kiszivárgott képek szerint ez lesz az új iPhone Forrás: OnLeaks - Twitter

16 gigabájt eléggé sovány például ahhoz, hogy valaki 4K-s videókat készítsen az Élő Fotók funkcióval. Már az iPhone 6s 12 megapixeles kamerájával készült fotók is több helyet igényelnek, mint amennyit a korábbi, 8 megapixeles lencsével készült képek.

Mi jöhet még?

Amit még tudhatunk a telefonnal kapcsolatban az előzetes kikotyogások során, hogy

az Apple elhagyná a mezei jack kimenetet,

csak a Lightning porton át, esetleg Bluetoothon lehetne csatlakoztatni a fülhallgatót.

Nem valószínű, hogy új aksit kap, sőt, kiszivárgott szabadalmi iratok alapján pont az ellenkezőjére következtetünk. A cég minden korábbinál vékonyabb iPhone-okat akar. Mivel a 6s így is vastagabb lett a sima 6-osnál, ezért az Apple számára ez valószínűleg presztízskérdés.

Vele együtt a Home gomb is eltűnhet, legalábbis fizikai valójában.

Az Appleaz ujjlenyomat-olvasót is a kijelzőbe építené be, hogy az akár a teljes felületet uralhassa. Ez egyben azt is jelenti, hogy eltűnnek a szegélyek: amikor egy videó vagy kép full screenre vált, a telefon teljes egészében megjelenítőként funkcionál.