Igazi partiszervező appá alakítják a Tindert

mobilfizetés nfc fesztivál koncert buli
Vágólapra másolva!
Új funkcióval bővül a Tinder: a jövőben nem csak kétszemélyes randikat, de csoportos programokat is szervezhetünk majd.
Vágólapra másolva!

Amikor azt írjuk, Tinder és csoportos program, sokan rávághatják: orgia! Pedig a fejlesztők célja az, hogy összehozza azokat a felhasználókat, akiknek ugyanahhoz van kedve aznap este. Ez lehet egy vacsora, koncert, sportolás, iszogatás, videojáték, de persze akár randi is.

Mit csinálunk este?

A Tinder Social egy új funkció lesz az appon belül, jelenleg Ausztráliában tesztelik, és első körben az angol nyelvterületeken teszik elérhetővé. A felhasználó eldöntheti majd, hogy akarja-e aktiválni, vagy nem él vele.

Az eredeti terv az lett volna, hogy egy egész hétre előre lehetne látni a programokat, de ez túl bonyolult lett volna, ezért a fejlesztők úgy döntöttek,

mindig csak az aznap esti lehetőségek fognak látszódni.

Az alapötletet az adta, hogy amikor elmegyünk a saját baráti társaságunkkal például iszogatni, akkor sem mindig ugyanazok az emberek vesznek részt az eseményen. Például egy ismerősünk hozza az ismerősét, akivel tök jót beszélgetünk, vagy kiderül, hogy van közös érdeklődésünk, vagy akár egy jövőbeli randi lesz belőle - lehetőség van bőven.

Ki csatlakozik?

Az új funkció lényege is ez: a felhasználó létrehoz egy eseményt, meghívja rá Tinder-ismerőseit, például közösen megnéznek egy aznapi koncertet. Az app felkínálja azokat a baráti társaságokat, akiknek szintén ez a terve.

A csoportokat ugyanúgy jobbra és balra húzhatjuk, mint amikor párt keresünk.

S ha matcheltünk, akár mehet a közös csetelés, tervezés, alapozás.

Elmennénk koktélozni? Nézzük meg, ki hova tart, és csatlakozunk az eseményhez, amikor odaértünk.

Ha matchelünk egy másik társasággal, közösen tervezhetjük az estét Forrás: Tinder

Azt azonban érdemes fejben tartani:

másnap délben ezek a csoportok eltűnnek, a matchek szertefoszlanak,

és az Uber is visszaváltozik tökké - akár a mesében.

Ha az ember egyedül van, például ellátogat egy külföldi városba, akkor azonban az app nem fogja őt összepárosítani a helyi társaságokkal. Csak abban az esetben, ha 2-3 ismerőse vele van, és megvan a terv estére. Ezen a fejlesztők a jövőben még lehet változtatni fognak.

"Nagyon jó munkát végeztünk a romantikus, kétszemélyes kapcsolatok kiépítésében, most azonban tovább szeretnék menni, és

fel szeretnék pörgetni a felhasználók szociális életét

- nyilatkozta Sean Rad Tinder-elnök a CNN-nek.

Persze az előzményeket tekintve a párunknak nehéz lesz megmagyarázni, hogy csak azért vagyunk fenn Tinderen, hogy közös érdeklődés alapján új barátokat szerezzünk.