Hatalmasat tarol az új képregényes fotószerkesztő

prisma kutya
Ilyenek képeket készíthet a Prismával
Vágólapra másolva!
Csak a Pokémon Gót nem tudta népszerűségben lenyomni a Prisma, a mesterséges intelligenciát használó fotószerkesztő app. Az első videoklip is elkészült vele, habár videókat, VR-fotókat és élő adást csak a jövőben tud majd módosítani.
Vágólapra másolva!

A Pokémon Go jelenleg a legnépszerűbb alkalmazás, ez nem kérdés, ilyen szempontból a Prisma bemutatásának időzítése nem volt túl szerencsés. Mégis, az oroszok hatalmasat tarolnak vele, pedig még csak a képszerkesztőt adták ki.

A második legnépszerűbb alkalmazás az App Store-ban Forrás: Origo

Az applikáció lényege, hogy a mobillal készített fotóinkat

neurális hálók és mesterséges intelligencia segítségével digitális festményekké alakítja.

Elég kiválasztani, hogy Picasso vagy Van Gogh stílusában szeretnék viszontlátni az elkészített képet, s az app pillanatok alatt átalakítja azt.

A négyzetes képeket aztán rögtön meg is oszthatjuk Instagramon, Facebookon, Twitteren, lementhetjük vagy továbbíthatjuk az appból.

Átalakítja képeinket az adott stílus szerint Forrás: Origo

Az app jelenleg csak iOS-en érhető el, de az androidos verzióra már fel lehet iratkozni a honlapon, hamarosan azt is publikálják a Google Play áruházban.

Fotók:

Ilyenek képeket készíthet a Prismával - A képekért kattintson! Forrás: Origo

Jelenleg csak fotók készítésére, és szerkesztésére van lehetőség. Azonban az orosz fejlesztőcsapat, a Prisma Labs a Mashable-nek megerősítette, hogy már készül az új verzió, mellyel már

videókat, sőt virtuális valóság (VR) fotókat is tudunk majd művészi alkotásokká alakítani.

Videók:

A moszkvai Vörös téren készült demofelvétel alapján ugyanúgy lehet majd a videókat is szerkeszteni, mint a képeket. Azt még nem tudni, hogy milyen hosszú felvételek készítésére lesz lehetőség, de valószínűleg alkalmazkodnak az Instagram felületéhez.

A zenész-producer, Junk-E-Cat nem bírta kivárni az új verzió megérkezését, és elkészítette az első prismás videoklipet. "A videót kockákra bontottam, 799-re hogy pontos legyek, majd a képeket egyesével szerkesztettem meg az alkalmazással" - mondta.

A klip elkészítéséhez a Traverse Line szűrőt használta:

Élő adás:

Az orosz csapat a Facebook főhadiszállásáról mutatta be, ohgy milyen lesz a Prisma segítségével élő adást közvetíteni a közösségi oldalon. Ugyan még hang nem volt a videóhoz, 13 ezren nézték meg az adást.

360°-os VR-fotók:

A VR-változatról is kiadtak egy bemutatót.

A 360 fokos panorámafotókat ugyanúgy lehet majd megosztani Facebookon, mint a hagyományos virtuális képeket. A telefon döntésével és mozgatásával nézhetünk körbe a térben, PC-n pedig az egérrel tudjuk arrébb húzni a látványt.