Meghalt egy tinédzser pokémonozás közben

pokemon go játék app biztonság
2895320 07/19/2016 Nintendo's Pokemon Go on the screen of a mobile phone. Maksim Bogodvid/Sputnik
Vágólapra másolva!
Lelőttek egy 18 éves fiatalembert, és 17 éves unokaöccsét, miután betörtek egy házba Guetemalában zsebszörnyekre vadászva. Ez lehet az első haláleset a Pokémon Go két héttel ezelőtti megjelenése óta.
Vágólapra másolva!

Meghalt egy tinédzser pokémonozás közben. Ha igaznak bizonyul a hír, ez az első haláleset a játék két héttel ezelőtti megjelenése óta.

A 18 éves Jerson Lopez de Leon 17 éves unokaöccsével Pokémon Góval játszott szülővárosukban, a 80 ezer fős lakosú, guetemalai Chiquimulában. A probléma azonban ott kezdődött, amikor úgy döntöttek, magánterületre mennek be, hogy el tudjanak kapni egy zsebszörnyet.

Leont a ház tulajdonosa lelőtte, míg unokaöccse súlyosan megsérült.

A helyi rendőrség jelentése szerint az elkövető egy mezőgazdasági kisteherautóval hagyta el a helyszínt.

A szomszédok elítékték a fiatalokkal szemben alkalmazott agressziót, akik "csak mobiltelefonnal szórakoztak".

A Pokémon Gót már a kezdetektől nagyon veszélyes játéknak nyilvánították: volt, aki fának ment játék közben, de estek már le szikláról, sőt, rendőrörsre is sétált már be bűnöző egy zsebszörnyre vadászva.

Népszerűsége pedig elképesztő: az első héten már többen kerestek pokémont, mint párt a Tinderen, ahogy a Twitter felhasználóinak számát is gyorsan megközelítette.

Nem tesznek eleget?

Maga a fejlesztő, a Niantic Labs is felhívja a figyelmet az app kezdőképernyőjén, hogy

ne csak a telefon kijelzőjét bámuljuk sétálás közben, hanem figyeljünk a környezetünkre is.

A játék működése ugyanakkor megköveteli, hogy az alkalmazás nyitva legyen, nem lehet a háttérbe se tenni, hiszen akkor nem jelzi, ha lát valamit a közelünkben. Ezen ha változtatnának, sokat segítene a biztonság szavatolásában.