Megjelent Magyarországon a Pokémon Go

pokémon pikachu
Members of the trade walks past the "Pokemon" booth during the opening day of the 2007 Licensing International Expo at the Jacob Javits Convention Center 19 June 2007. The show that runs til 21 June showcases the world's brand and property marketplace. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Vége a viszontagságos időknek, amikor trükközni kell, és egy bétaprogramot telepíteni: Magyarországon is hivatalosan elérhetővé vált a Pokémon Go.
Vágólapra másolva!

Megjelent hazánkban is a Pokémon Go, immár ingyenesen letölthető a Google és az Apple appboltjaiból. (A lenti linkre kattintva, már telepítheti is.)

Letölthető: Google Play, App Store

A játékot fejlesztő Niantic Labs azért élesíti fokozatosan a játékot, mert a szerverek már most is sokszor túlterheltek a hatalmas érdeklődés miatt.

Megjelent a magyar appboltban is Forrás: Origo

Első körben csak az Egyesült Államokban, Ausztráliában, és Új-Zélandon jelent meg, aztán következett Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Spanyolország, és Portugália. Július 16-án, egy héttel a megjelenés után újabb 26 országgal bővült a lista:

Azonban a cég vezérigazgatója azt szeretné látni, ha a játék viszonylag hamar mintegy 200 országban válna elérhetővé. Ugyanakkor John Hanke nem bocsátkozott részletekbe, hogy mikor hol fog hivatalosan is megjelenni a Pokémon Go.

Rekordnépszerűség

A játék azóta vezeti a letöltési listákat, hogy július hatodikán megjelent az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

Rekordidő alatt: indulása után négy és fél órával első lett az ingyen letölthető appok toplistáján

Amerikában. Rekordsebességgel, mindössze 14 óra alatt vált az első számú, legtöbb pénzt hozó appá - összehasonlításképp a Clash Royale-nak ehhez 57 óra kellett.

Többen keresnek Pokémont, mint párt

A SimilarWeb felmérése szerint a július hatodikán megjelent Pokémon Go játékosainak száma nemsokára túlszárnyalhatja a Twitter napi aktív felhasználóinak számát is az eddigi tendencia alapján.

Szinte mindenki rá van kattanva a játékra Forrás: AFP/William West

Megjelenése után 48 órával már az androidos készülékek 5,6 százalékán fenn volt az Egyesült Államokban. A játékot több telefonra telepítették, mint amennyin fenn van a legnépszerűbb társkereső app, a Tinder.

A napi letöltések száma alapján olyan óriások közt szerepel a Google Play áruház listáján, mint a Facebook, az Instagram vagy a Snapchat.

A játék kiadása után a Nintendo részvényei szárnyalni kezdtek,

közel megduplázódott a cég értéke: nyolc nap alatt 90 százalékkal nőtt. Az App Annie elemző cég úgy becsüli, hogy évente 1 milliárd dollárt is hozhat majd a játék.