Minimum egymilliószor érintjük meg a mobilunkat évente

lg g4 okostelefon ázsia
Media get to look at the new LG G4 phone after a press conference to launch the new flagship phone for 2015 at One World Trade Center on April 28, 2015 in New York City. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Legtöbbször akkor érnek a felhasználók a telefonjuk képernyőjéhez, amikor közösségi oldalakat vagy csevegőappokat használnak. Soknak hangzik, de naponta legalább 2600-szor taperoljuk a mobilt.
Vágólapra másolva!

Egy androidos felhasználó naponta átlagosan 2617-szer érinti meg a telefonját, írja az Indian Express. A legaktívabb felhasználók akár 5427-szer is. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt átlagban

összesen egymilliószor ér hozzá telefonjához egy felhasználó.

Az aktívabbak évente kétmilliószor is megérintik a telefont. A legtöbben, a résztvevők 87 százaléka, éjfél és hajnali öt között is legalább egyszer hozzáérnek a telefonhoz.

Persze ezt nem azt jelenti, hogy ennyire sokszor feloldjuk a képernyőt, hiszen ebbe a napi számba azok az érintések is beleszámítanak, amikor görgetjük a Facebook-falat, oldalakat lapozunk dokumentumokban, és sok más virtuális gomb megnyomását.

A kutatást a Dscout cég készítette, öt napon keresztül, 24 órában figyelték 94 amerikai androidos felhasználó összes interakcióját egy követőszoftverrel.

Nemsokára jön az Android Nougat Forrás: @Android (Twitter)

Majdnem három órát töltünk el vele

A kutatás több érdekes eredményt is hozott. Az emberek jellemzően rövid időre veszik elő készülékeiket, ritkábbak azok a szakaszok, amikor huzamosabb ideig használják azt. A tesztalanyok egy nap alatt

76 alkalommal vették elő a telefont,

időben mégis mindössze 2,42 órát töltöttek el a mobil nyomogatásával.

A legaktívabbak 132 alkalommal vették elő, és összesen 3,75 órán keresztül használták. Amikor hosszabb időt töltöttek telefonozással, akkor Netflixet néztek vagy könyvet olvastak Kindle appal.

Több ezerszer tapizzuk meg a telefont egy nap Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A Facebookon vagyunk a legaktívabbak

Az érintések 26 százalékáért, az interakciók 22 százalékáért a közösségi oldalak és üzenőappok felelősek. Mindössze 10 százalékot tesz ki a netes keresés.

A legtöbb érintést (15%) a Facebookon hajtjuk végre, ezt követik a natív üzengetők (11%), a kezdőképernyő (9%) és a Chrome böngésző (5%).