Rengeteg pénzt hoz a konyhára a Pokémon Go

pokemon go orulet
Őrület, ami a játék körül zajlik
Vágólapra másolva!
1,6 millió dollárt fizetnek naponta az amerikai iPhone-osok a Pokémon Go virtuális tárgyaiért. Annak ellenére, hogy ingyenes a játék, rengeteg pénzt hoz a konyhára. Becslések szerint évi egymilliárd dollárt is kereshet rajta a Nintendo.
Vágólapra másolva!

A múlt héten megjelent Pokémon Go hatalmas őrület: népszerűbb már, mint a Tinder társkereső app, hamarosan pedig már a Twitter mikroblog felhasználói bázisát is megelőzi. Vannak, akik annyira megszállottan játszanak, hogy balesetet okoznak, felmondanak miatta munkahelyükön, vagy kirabolják őket a játék felhasználásával.

A Pokémon Go hatalmas réteget tud elérni,

hiszen ingyen letölthető.

Az ingyenesség azonban nem jelenti azt, hogy a Nintendo nem keres rajta. Az olyan alapvető tárgyakhoz, mint a pokémonok vagy a tojások játék közben is hozzájuthatunk, ám akik nem bírnak várni, azok vehetnek pénzért extra pokélabdákat, tojásokat és más virtuális javakat.

Pénzért is lehet vásárolni játékbeli tárgyakat Forrás: AFP/Josep Lago

Kevesen költenek, de sokat

A Pokémon Go

már 1,6 millió dollárt hoz naponta a konyhára

az iOS-es készülékkel játszó, amerikai felhasználók jóvoltából, akik játék közben vásárolnak - derül ki a Sensor Tower mobilappelemző cég felméréséből.

Érdemes megjegyezni, hogy nem az iOS a vezető mobiloperációs rendszer, az androidos készülékek az okostelefonpiacon 83 százalékot tesznek ki. Arról még nem érhető el adat, hogy mennyi pénz csorgott be appon belüli vásárlásokkal androidos készülékekről, de sejthető, hogy még ennél is több.

Őrület, ami a játék körül zajlik Forrás: AFP/William West

Másik fontos szempont, hogy a játékosoknak csak töredéke hajlandó fizetni játékbeli tárgyakért,

körülbelül 5 százalék nyitja ki a pénztárcáját.

Ők viszont mintegy 9,6 dollárt költenek el havonta. Az iOS-es felhasználók költenek bátrabban, ők 15,34 dollárt, míg az androidosok 7,31 dollárt költenek el átlagosan.

Rekordőrület

A játék azóta vezeti a letöltési listákat, hogy július hatodikán megjelent az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Új-Zélandon. Indulása után négy és fél órával első lett az ingyen letölthető appok toplistáján Amerikában, ami rekordnak számít.

Rekordsebességgel vált az első számú, legtöbb pénzt hozó appá, 14 óra alatt érte el ezt a mérföldkövet. A másik nagy sikert hozó játéknak, a Clash Royale-nak 57 óra kellett ehhez.

Az App Annie elemzőcég úgy becsüli, hogy

évente 1 milliárd dollárt is hozhat majd a játék.

A játék kiadása után a Nintendo részvényei szárnyalni kezdtek, közel megduplázódott a cég értéke, 90 százalékkal nőtt mindössze nyolc nap alatt. A Nintendo jelenleg 3,94 milliárdot ér, ezzel Japán huszadik legértékesebb cége, megelőzi a Mitsubishit is.

A Pokémon Go nemsokára Magyarországon is megjelenhet hivatalosan, hogy addig miként játszhat vele, ebben a cikkünkben megtudhatja.