Az amerikai katonaságtól lopott a kínai hacker

bitcoin hacker valuta
Vágólapra másolva!
Négy év börtönre ítélték az Egyesült Államokban azt a kínai üzletembert, aki érzékeny katonai információkat lopott amerikai védelmi cégektől. A kínai kormány tagadja, hogy közül lenne a hekkeléshez.
Vágólapra másolva!

A Szu Pin nevű kínai üzletember beismerte, hogy kínai hekkerekkel együttműködve lopott adatokat több éven át az Egyesült Államok kormányával leszerződött védelmi cégektől.

A lopásokat 2008 és 2014 közt hajtották végre, míg végül Kanadában letartóztatták az üzletembert, majd kiadták Amerikának.

Szu Pint a 46 hónap börtönbüntetés mellé 10 ezer dollárra bírságolták meg.

Négy évet kapott csak az érzékeny adatok ellopásárt Forrás: AFP/Imaginechina/Benjamin Gz

Az 51 éves férfi a jogosulatlan hozzáféréssel megsértette az amerikai fegyverexportot és importot szabályozó törvényt (AECA) is. Elismerte, hogy anyagi nyereség miatt segített a hekkereknek, ő adott át információkat arról,

mely személyeket, gépeket és technológiákat vegyék célpontba.

Az ellopott dokumentumokat ezután átfordította nekik kínaira. Ezek közt voltak szállító repülőgépek, vadászrepülők fejlesztési tervei, amiket utána kínai cégeknek próbáltak eladni. Szu Pin 2008 és 2014 közt legalább tízszer utazott el ezért az Egyesült Államokba két társával.

A kínai kormány tagadja, hogy közük volt a hekkeléshez,

és saját katonaságuk javára fordították volna a megszerzett fejlesztéseket. A kínai külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy elleneznek és büntetnek minden ilyen tevékenységet.