Felmondott, hogy egész nap pokémonozhasson

pokego
Később másokkal is megmérkőzhetünk
Vágólapra másolva!
Két hónap alatt szeretné bejárni Új-Zélandot egy játékos, akinek feltett szándéka összegyűjteni az összes zsebszörnyet a Pokémon Go nevű játékban. Annyira komolyan veszi célját, hogy még a munkahelyén is felmondott. 
Vágólapra másolva!

A 24 éves Tom Currie úgy döntött, inkább felmond munkahelyén, mint hogy ne legyen ideje pokémonozni. Eddig egy kávézóban dolgozott,

most már teljes idős pokémonmesterként folytatja tovább.

Eltökélt célja, hogy a következő két hónapban egész Új-Zélandot beutazza, hogy a lehető legtöbb zsebszörnyet gyűjtse be.

Mi sem árulkodik jobban elszántságáról, mint az, hogy már az egész utat megszervezte, abból 50 kilométert lesétált. Mivel a játék csak azt a távolságot értékeli, amit gyalog tesz meg a játékos, ezért nem is akar máshogy haladni, mint gyalog.

Currie a 20-as szintet érte el, eddig 700 pokémont kapott el, köztük a nehezen befogható Vaporeont is. Fő célja, hogy egyszer megszerezze MewTwot is, akivel már tényleg csak a profik birkóznak meg.

Megőrülnek érte a játékosok Forrás: Pokémon Go / YouTube

Mást ezért rúgtak ki

Nemrég egy ausztráliai marketinges is a Pokémon Go miatt váltott munkahelyet, ám ő nem önszántából távozott. Sonny Truyen éppen Szingapúrban volt, és kifakadt azon, hogy az országban nem elérhető a játék.

„Egy kib.szott pokémont sem lehet elfogni ebben a sz.r országban!” – írta a bajt hozó Facebook-posztban.

Ezután vitába keveredett egy másik felhasználóval is, aki azt ajánlotta neki, hogy akkor hagyja el az országukat. Truyen erre azt válaszolta, hogy Szingapúr tele van buta emberekkel, és

ha elmenne, felére csökkenne az ország intelligenciaszintje.

A felhasználók észrevették, hogy Truyen a 99.co nevű digitálismarketing-cégnek dolgozik, ezért a vállalat Facebook-oldalán kezdtek panaszkodni az alkalmazott viselkedésére. A vezérigazgató céges blogbejegyzésben kért elnézést mindenkitől, és megjegyezte, a férfi még csak egy hete dolgozik náluk.

Truyen azóta törölte minden közösségimédia-fiókját, a Mashable-nek pedig elárulta, hogy elváltak útjaik munkaadójával.