10 tipp, hogyan legyen profi Pokémon Góban

pokego
Később másokkal is megmérkőzhetünk
Vágólapra másolva!
Azt már elárultuk, hogy mi is az a Pokémon Go, hogyan telepítheti fel, és miként kerülje el veszélyes verzióit. Most pedig elárulunk tíz trükköt, amivel egyszerűbb a fejlődés a zsebszörnyek világában.
Vágólapra másolva!

1. Érdemes egy kisebb köralakot leírni pokélabdánkkal (jobban mondva ujjunkkal), mielőtt befognánk egy zsebszörnyet. A látványos becsavarásért ugyanis több tapasztalati pont jár.

Csavard be, mint Ash Forrás: YouTube

2. A közelben található pokémonok távolságát a lábnyomok jelzik, ezeket vegyük figyelembe a kalandozáskor. A sziluettel jelölt szörnyikék azok, akiket még nem kaptunk el. Ha három lábnyomot látunk alattuk, viszonylag messze vannak, míg a csak "egylábnyomosok" egy rövid sétára.

Közel vannak, de nem mindegy, hogy mennyire Forrás: Niantic

3. Ha biztosra mennénk, és pazarlás nélkül szeretnénk felhasználni a pokélabdáinkat, dobáljuk azokat bölcsebben. Mikor az érintőkijelzőn letartjuk ujjunkat a labda felett, egy színes körvonal jelenik meg a befogni kívánt pokémon körül. Akkor dobjuk rá a labdát, ha a körvonal a legkisebbre zsugorodik, ilyenkor jobb esélyeink vannak.

Közepesen makacs pokémonra akadtunk, ha sárga a körvonal Forrás: Niantic

4. A körről megállapíthatjuk azt is, mennyire kemény dió befogni az adott lényt. Ha sárga, akkor nagyobb a CP (Combat Power) szintje, azaz nehezebb befogni. A zöldek azok, akiket könnyen megszerezhetünk magunknak.

5. Füstöljünk magunknak pokémont! Minden játékos két úgynevezett „incense" tárggyal indul, ez egy olyan hívogató illatfelhőt csal körénk, amire jobban jönnek a zsebszörnyek. Ha ezzel befújjuk magunkat,

fél órán keresztül nagyobb eséllyel bukkan fel

pokémon a közelünkben. Akkor használjuk el ezeket, amikor több szabadidőt tudunk játékra szánni.

Nem mindegy, hol lelünk rá Forrás: Pokémon Go / YouTube

6. A pokémonok fejlődésének egyik hozzávalója a nekik való cukorka. Ezeket megkaphatjuk a Professzortól is duplikációkért cserébe. Azaz ha van 40 Pidgeottónk,

a felesleges pokémonokat beadhatjuk hasznos cukorkákért cserébe.

Így értelmet nyer az is, hogy befogjunk egy olyan pokémont, ami már amúgyis meg van.

Később másokkal is megmérkőzhetünk Forrás: Pokémon Go / YouTube

7. Amint magasabb szintre lépnük, a pokéstop helyszíneken lassan megjelennek az úgynevezett Razz Berries bogyók. Ha ezzel tömjük meg a szörnyeket, könnyebben beadják a derekukat.

8. A pokémesterek hátizsákjában egy inkubátor is van, amivel ki lehet kelteni a meglelt pokétojásokat. Egyszerre azonban csak egy fér bele. Rakjuk bele nyugodtan, a kalandozást nem kell ematt félbeszakítani: előbb utóbb kikel egy újabb pokémont, de akár cukorka is.

A pokétojásból is meglepetés kel ki Forrás: Niantic

9. A különböző tojásokra attól függően bukkanhatunk rá, hogy milyen messze megyünk el értük, ez határozza meg ritkaságot. Egy tíz kilométerre messzebb található pokétojás ritkább és értékesebb jutalmat rejteget, mint az, amelyikhez csak fele akkora távot kellett megtenni.

10. Minden Pokémonnak van egy jellegzetes élőhelye, ahol érdemes keresni, nincs másként ez a valóságban sem. Ha egy bizonyos víz közelben élő szörnyre, akkor tavak közelében érdemes kutatni, ha sötétben élő pokémonra fáj a fogunk, akkor pedig éjszaka.

Ugyan máshol és máskor is meglelhetjük őket, de jellemzően saját élőhelyükön bukkannak fel nagyobb eséllyel.