A Pokémon-játékkal csalták félre áldozataikat a rablók

pokepika
Addig nincs baj, amíg Pikacsu a szobában van
Vágólapra másolva!
Missouri bűnözők a Pokémon Go nevű mobiljátékkal tereltek magukhoz játékosokat, hogy kizsebelhessék őket. Nem ez az első bizarr eset, ami a pár napja kiadott játékhoz kapcsolódik.
Vágólapra másolva!

Fegyveres rablókat leplezett le a missouri rendőrség egy parkolóban, a bűnözők a nemrég megjelent Pokémon Go mobilappot használták áldozataik tőrbe csalásához. A négy gyanúsítottat őrizetbe vették, mindannyian 16-18 év körüli tinédzserek.

Missouri államban már 11 hasonló, a játékhoz köthető esetet jelentettek be. A rendőrök állítása szerint a szoftvert úgy tudják használni a bűnözők, hogy azzal

eldugott helyekre csalják a játékosokat.

Egy bizonyos szintet elérve a játékosok ugyanis csapatokba verődhetnek és találkozhatnak egymással. Ezen kívül jelzéseket hagyhatnak a másiknak az úgynevezett pokéstop helyeken, ezzel jelezve számukra, hogy pokémonra lelhetnek az adott helyen.

A rendőrök szerint a rablók ilyen jelzésekkel csalták oda az áldozatokat a parkolóba, ahol egy fekete BMW-vel várták őket.

Addig nincs baj, amíg Pikacsu a szobában van Forrás: Pokemon Go YouTube

Holttesthez is vezetett

Ugyan a fejlesztők hangsúlyozzák, hogy a játékosok figyeljenek oda valódi környezetükre is a zsebszörnyvadászat közben, mégis rendre olvasni furcsa eseteket Redditen és más fórumokon. Az várható volt, hogy sok elvarázsolt játékos össze fogja törni magát, vagy merész helyekre mászik be egy szörny miatt. Volt, aki már aznap a sötétben indult pokévadászatra, és beleesett egy gödörbe.

Bizarrabb helyzetbe került az a Wyomingban vadászó, Shayla Wiggins nevű játékos, aki egy vízi pokémont hajkurászva

holttestre bukkant a helyi folyó partján.

A 19 éves lány a kezdeti sokk után sem mondott le a játékról, másnap ismét vadászni indult.