Július közepétől Magyarországon a hőkamerás telefon

Vágólapra másolva!
60 percig akár ötméteres mélységben is működik, a kamerát is lehet közben használni. 1,8 méteres magasságból könnyű szívvel le lehet ejteni, nem zavarja. Kesztyűben, nedves ujjal is használható. De nem csak ezek miatt érdekes a Cat S60 strapatelefon - hiszen ez a világ legelső hőkamerás okosmobilja.
Vágólapra másolva!

A Cat S60-ban a FLIR beépített Lepton mikrohőkamera modulja található, amely megjeleníti a szabad szemmel nem látható hőt, és kiemeli a hőmérséklet-különbségeket. Az S60-on előretelepített MyFLIR alkalmazás különféle beállításokat kínál a hőképek rögzítésére,

amik részletes elemzést tesznek lehetővé.

A Cat S60 hőkamerájának köszönhetően felmérhetjük a nyílászárók körüli hőveszteséget, a nedvességszivárgásokat, felderíthetjük a hiányzó szigetelést, felismerhetjük a túlmelegedő elektromos készülékeket és áramköröket, valamint teljes sötétben is láthatunk vele.

Forrás: Cat

A gyártó Bullit Group azon dolgozik, hogy a hőképalkotás sok más alkalmazás részévé válhasson. Ezért a Cat S60 hőkamera szoftverfejlesztő készletét fejlesztői program keretében kiadják a következő napokban.

A Cat S60 a piacon kapható legvízállóbb okostelefon, amely egy órán át kibírja akár öt méter mélységben.

A fizikai gombokkal víz alatt is használhatjuk a kamerát, ami további különleges felhasználási lehetőséget biztosít.

Forrás: Cat

A Cat S60 Magyarországon július közepétől érhető el, nagyobb ismert kereskedőkkel tárgyalnak a forgalmazásról, a szolgáltatók közül pedig a Telekomnál debütál majd a telefon. A keddi, magyarországi megjelenésről szóló sajtótájékoztatón az Origo kérdése nyomán kiderült, hogy nemcsak szakmai, munkahelyi használatra ajánlják, hanem

szeretnének népesebb közönséget elérni a készülékkel, az a cél, hogy aki Cat S60-at használ, annak ne legyen szüksége más, divatos okostelefonra.

Ezt többek között a divatosabb, öntöttfém kerettel megalkotott formavilággal, a 4,7 inches érintőkijelzővel vagy például a 3 gigabájtos belső memóriával és a 200 gigabájtig bővíthető tárhellyel szeretnék elérni, nem beszélve a 13 megapixeles hátlapi és az 5 megapixeles előlapi kameráról.