Nem tolakodtak az emberek az új iPhone-ért

iPhone SE telefon
Akit nem zavar a mérete, semmi értelme 6S-t vegyen
Vágólapra másolva!
Meglepően keveset rendeltek az iPhone SE modellből az első értékesítési hétvégén, ám valóban egy új réteget sikerült behúzni vele.
Vágólapra másolva!

A vártnál kevesebb ember ugrott rá az iPhone SE-re, legalábbis erről árulkodnak az adatok, amelyek a március 24-én kezdődött előrendelési időszak hétvégéjén készültek. A Slice Intelligence felmérése szerint a négyhüvelykes újdonságból rendelt mennyiség csak három százaléka volt annak, amennyit iPhone 6-ból rendeltek az amerikai vásárlók a hétvégi rajtkor.

Az iPhone 6 rendeléseinek csak három százalékát hozta a rajtkor Forrás: Slice Intelligence

Hiába pakoltál bele az iPhone 6 erejét, úgy tűnik, a kis méret még sem olyan vonzó. A cég nem titkolt szándéka a termékkel, hogy az iPhone-szüzeket csalja be. Ilyen szempontból sikeresnek tűnik a telefon: míg az iPhone 6s vásárlóinak fele vett az elmúlt két évben iPhone-t, az SE rendelőinek csak 35 százaléka. 16 százalékuk ráadásul androidos felhasználó volt a váltás előtt.

Az SE vásárlók is eltérnek a tipikus iPhone-felhasználóktól. Idősebbek, alacsonyabb iskolázottságúak, és 77 százalékban férfiak. Ötödük 45-54 év közötti korosztályba tartozik.

Az iPhone SE március 24-től volt előrendelhető az első körös országokban, március 31-tól pedig már boltokban is vásárolható.

Májusig összesen 100 országban jelenik meg.

Magyarország tavaly a második körbe került be, ez így történt idén is: március 29-től lehet itthon előrendelni.