Elképesztő lesz a Microsoft hologramszemüvege

microsoft hololens kiterjesztett valosag AR
Elképesztő dolgokra képes az eszköz
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy mi fogja hajtani a Microsoft kiterjesztettvalóság-eszközét, a HoloLenst. A fejlesztők már előrendelhetik a készüléket, és három elképesztő játékot próbálhatnak ki vele.
Vágólapra másolva!

Előrendelhetővé vált a Microsoft kiterjesztettvalóság-szemüvege (AR), a HoloLens. Egyelőre az Egyesült Államok és Kanada területén élő fejlesztők juthatnak hozzá 3000 dollárért (kb. 860 ezer forint), ők próbálhatják ki elsőként március végén az eszközt.

Eddig csak azt tudtuk, hogy a HoloLens körülbelül öt és fél órát bír majd egy töltéssel,

intenzív használat esetén ez két és fél órás üzemidőt jelenthet.

Most azonban fény derült a részletekre is.

Elképesztő dolgokra képes az eszköz Forrás: Microsoft

A HoloLensben egy x86-os Intel processzor lesz, ami a Microsoft igényeihez fejlesztett Holographic Processing Unit néven emlegetnek. Ehhez 2 gigabájt memória és 64 gigabájt belső tárhely társul.

Összesen hat kamerát kap:

négy a környezetet, egy pedig az objektumok távolságát térképezi fel. Egy plusz, 2 megapixeles kamerával videókat és fényképeket is lehet majd készíteni használat közben.

Ezenfelül gyorsulásmérőt, giroszkópot, fényerősség érzékelőt és négy mikrofont kap. Wifin keresztül csatlakozik majd a nethez, és Bluetooth 4.1 vezérlőt is kapott.

Súlya mindössze 579 gramm. A kijelzővel kapcsolatban egyelőre még hallgat a cég.

Játék határok nélkül

A fejlesztők három játékot is kipróbálhatnak. A Young Conker egy olyan platformer, amiben egy mókusszerű kis lényt vezérelhetünk a nappalinkban. A program a teret használja ki:

a kis hős felmászik a falunkon, vagy a levegőben lövöldözik az ellenségekre.

A jópofa játékra mi is vethetünk egy pillantást:

A Fragments nevű nyomozós játékban egy bűntett nyomait kell megkeresni a saját nappalinkban. A RoboRaid pedig egy hagyományos shooter játék, amelyben a falunkból és más tárgyakból előbukkanó robotokat kell szétlőni.

A fejlesztők ezeken a példákon felbuzdulva elkezdhetnek maguk is különféle alkalmazásokat fejleszteni az eszközre, ehhez Windows 10 operációs rendszerre és Visual Studio 2015-re van szükségük. A játékokon kívül egy 3D-modellezőt, egy HoloTour nevű appot és a Skype-ot kapják a HoloLenshez.

Hogy a fogyasztói változat mikor kerül a piacra, arról még nem mesélt a Microsoft.