Magyar szuperhős varázsolja el a Facebookot

facebook emoji hajnóczy soma bűvész trükk
Vágólapra másolva!
Az új Facebook-reakciókkal varázsol a magyar bűvészvilágbajnok, Hajnóczy Soma. A trükköt bárki kipróbálhatja az interneten.
Vágólapra másolva!

A Facebookot sem kíméli a magyar kétszeres bűvészvilágbajnok, Hajnóczy Soma. Legújabb, interneten nézhető bűvészvideójában az új Facebook reakciós kártyákkal varázsolja el a nézőt.

Dolgunk annyi, hogy kiválasszunk egy tetszőleges, megszámozott emojit, majd ezután kövessük az utasításokat. Ha ezeket betartjuk, Soma a trükk végén megmondja, hogy végül melyik kártyánál lyukadtunk ki.

Erre azonban figyeljen, mielőtt csalódottságának hangot adna: Soma nem azt találja ki, hogy eredetileg melyik kártyára gondolt,

hanem hogy végül melyikhez jutott el a lépések végrehajtása után.

A trükköt itt próbálhatja ki:

Varázslatos internet

Nem ez az első alkalom, hogy Soma a digitális világban varázsolja el az embereket. A hagyományos bűvészi kézügyességet sokszor vegyíti modern technológiákkal. Tavaly decemberben jelent meg a Magic Lie Detector nevű iPhone-ra és iPadre fejlesztett alkalmazása, amely

az ujjlenyomat szkennelésével deríti ki, hogy az illető igazat mond-e vagy hazudik.

Az app, és egy pakli francia kártya segítségével a felhasználó saját ismerőseit is szórakoztathatja.

A legegyszerűbb mutatvány: a néző választ egy lapot, amit senkinek nem mutat meg. Okos kérdések segítségével a Magic Lie Detectorral könnyedén el lehet jutni addig, hogy "bűvészként" kitaláljuk, melyik lap volt az.

A húszezres mestere

Hajnóczy korábban utánajárt annak is, mit visel el az új húszezres bankó. Videójában átszúrta a pénzt egy tollal, a bankó látszólag mégsem sérült meg. Ezután megmutatta, hogyan lehet néhány egyszerű mozdulattal kisebb címletekre váltani a pénzt.

Az értékét sem nagyon őrzi a bankjegy: egy pillanat alatt tízezres lesz belőle,

ha lefújjuk 100 százalékos inflációsprével.

Hamisítani házilag nem lehet, a bűvész viszont a silány, képszerkesztővel készített hamisítványt is igazi papírpénzzé tudja varázsolni. Persze ez mind trükk.

Hat évesen eltüntették

Hajnóczy kétszer is elnyerte a bűvész társadalom legrangosabb kitüntetését, a világbajnoki címet. Nem csak bűvésznek, de

szabadidős szuperhősnek tartja magát.

Olyan szuperképességeit, mint a gondolatolvasás, vagy a lebegtetés a Dumaszínház Hétköznapi szuperhősök estjein bizonyítja be Felméri Péter humoristával.

Márciusban ezen kívül a nagyszabású Illúzió Mesterei bűvész show-n láthatjuk.

A bűvész igazi polihisztor: hét évig tanult zongorázni, gitározott, dobolt, kipróbálta magát a színészetben is. A róla készült Wikipédia szócikk sem hétköznapi, így kezdődik: "6 éves korában szeretett bele az illúzió világába, amikor egy bűvész felhívta a színpadra, és eltüntette egy dobozban".

Szavazzon!

Eltalálta Soma, hogy Ön melyik lapnál kötött ki?