Gumimobillal a legjobb az Angry Birds

ReFlex: Revolutionary flexible smartphone allows users to feel the buzz by bending their apps.
ReFlex: Revolutionary flexible smartphone allows users to feel the buzz by bending their apps.
Vágólapra másolva!
Egy amerikai egyetem kutatói elkészítették a világ első, teljesen hajlékony mobilját. A hajlítás erősségét a telefon hátuljába épített érzékelők figyelik, amit az appok kreatívan használnak ki. Például tetszőleges sebességgel pörgethetjük az e-bookok oldalait, de a legjópofább vele a madaras-csúzlis játék, az Angry Birds.
Vágólapra másolva!

A Queen's Egyetem kutatói hobbiprojektként elkészítették a világ első, teljes egészében hajlítható telefonját, aminek nagyfelbontású színes kijelzője van. A ReFlex egyelőre még csak prototípus, de már most rendkívül érdekes dolgokra képes.

A készülékbe egy 720p-s LG OLED érintőképernyőt építettek,és Android 4.4 KitKat operációs rendszer fut rajta.

Fő érdekessége, hogy olyan érzékelőket raktak a hátuljába,

amik mérik a hajlítás erősségét és sebességét.

Egyszerűen a fektetett telefon két szélét kell megragadni, ez pedig egy teljesen újfajta irányítást ad a telefonos appokhoz.

Tökéletesen használható például Angry Birdsszel:

Könnyen lehet utánozni így a játékbeli csúzli felhúzását. A készülék a gumi nyúlására emlékeztető vibrálással teszi még élethűbbé az élményt.

Amikor a kijelzőt visszaengedjük, a kismadár keresztül repül a képernyőn. Egy olvasó programmal pedig

egyszerűen pörgethetők a digitális képregények, kiadványok lapjai.

Még kell pár év, hogy nekünk is legyen

Egy ideig azonban még várnunk kell arra, hogy kereskedelmi forgalomba is kerüljenek az ilyen készülékek, a gyártók még csak nemrég kezdtek el játszani az összehajtogatható és hajlékony mobilok gondolatával. Egyaránt gondolkodik hajlítható kijelzőkben az LG, a Samsung és a Sharp is.

Az LG G Flex 2 ugyan görbített kijelzős, de még nem hajlítható. Idei CES kütyüexpóra azonban már kivitte az LG újságpapírként feltekercselhető kijelzőjét, ami csak 2017-ben kerül forgalomba. A cég előrejelzései szerint három éven belül jelenthetnek meg az összehajtható, sőt, feltekercselhető képernyővel szerelt kütyük.