Keményen fellépett a reklámok ellen a Samsung

samsung a5 a3 mobil
Vágólapra másolva!
A Samsung mobilos böngészője immáron támogatja a tartalomszűrő és reklámblokkoló bővítményeket. A trend új, eddig csak a böngészők asztali verzióiban volt elterjedt szokás az adblockerek használata, most gyűrűzik be a mobilokra is.
Vágólapra másolva!

Új frissítést dobott ki a Samsung, a cég androidos mobilkészülékekre telepített böngészője már támogatja a tartalom- és reklámblokkoló szoftvereket. A frissített, 4.0-ás verziójú Samsung Internet Android 5.0 Lollipoppal, és későbbi verziókkal működik, a felhasználók már telepíthetik a különféle reklámblokkolókat a böngészőbe.

Ezeket telepíthetjük már

Az egyik ilyen tartalomblokkoló szoftver az ingyenes Adblock Fast, amit 200 ezer felhasználó használ. A cég szerint a plugin használata 51 százalékkal csökkenti androidon a töltési időt.

Az AdBlockot is telepíthetjük Forrás: AdBlock

Emellett a Crystal nevű beépülőt is támogatja a böngésző, ami az egyik legkorábbi és legnépszerűbb tartalomblokkoló iOS-en.

Mobilra is beszivárog

Míg az adblockerek (reklámblokkolók) használata az asztali böngészők esetében egy teljesen hétköznapi dolog, addig mobilon még nem terjedt el. Holott a tartalomblokkolók használata gyorsítja a böngészést, és csökkentheti az adatforgalmat is.

A tartalmak szűrése mobilon korántsem olyan egyszerű, mint desktopon,

nem lehet egyszerűen csak letölteni egy böngészős kiegészítőt.

Az androidos készülékekre alapból telepített Google Chrome sem támogatja még a hirdetésblokkolókat. Sokan ezért inkább a külsős fejlesztők által készített, célzottan erre a célra fejlesztett böngészőket használják, ilyen például az Adblock Browser.

Az Apple az iOS 9-ben vezette be a hirdetésblokkoló appok támogatását, ami nagy visszhangot keltett. Előtte csak a kiterjesztéseket támogató asztali böngészőkhöz lehetett telepített blokkolókat.