Tinik használhatják csak a Facebook új közösségi appját

Te is rettegsz attól, hogy 12 éves lányodból egy pasizó cicababa válik? Így kerüld el! tini tinédzser szelfi család
Vágólapra másolva!
Csak 21 év alattiak használhatják a Facebook legújabb alkalmazását, a videós tartalmakra épülő Lifestage-t. Ők bejelölhetik a sulijukat, hogy aztán megtalálják társaikat, és videókkal bombázzák őket.
Vágólapra másolva!

Újabb fronton támadja a Facebook a fiatalok körében népszerű Snapchatet, videónapló alkalmazást adott ki iOS-re tinédzsereknek. A Lifestage alkalmazás lényege, hogy a tinik azokkal építhetnek közösségeket, akikkel együtt járnak suliba. Videókkal teli profilokat készíthetnek az iskolai közösségi életükről, az app főleg a mozgóképes tartalmakkal próbálja megfogni a fiatalokat.

A profil kitöltésekor nem szöveges válaszokat kell megadni, helyette mindenről videót kér az app: egy olyat, amin éppen szomorú, vagy vidám a felhasználó, vagy amikor éppen táncol. Ezekből a rövid videókból épül fel a vizuális adatlap. A posztok sem szöveges formában jelennek meg, mozgóképet kell küldeni arról, hogy éppen mit csinál a felhasználó, a frissítéseket egy hírfolyamban láthatják a többiek.

Videókból építhetik fel profiljukat a tinik Forrás: Facebook

Egyelőre nem teljesen tiszta a Facebook bejelentése alapján, hogyan fogja szűrni az app a profilokat, de elméletileg nem használhatják 21 éven felüliek.

A korhatárnak megfelelő fiatalok megadhatják a sulijukat, de addig nem fogják látni az intézménybe járó társaikat, amíg legalább 20 felhasználó nem jelölte meg azt iskolájaként. Ez egyben ösztönzi is arra őket, hogy még több ismerősnek ajánlják tovább az appot. Ha összegyűlik a húsz diák, akkor feloldódik az iskola profilja, azon keresztül pedig más diákok profiljai közt is lehet böngészni.

Az app másik különlegessége, hogy azt tini tervezte, tiniknek, a Facebook 19 éves termékfejlesztője, Michael Sayman fejéből pattant ki az ötlet. „Arra gondoltam, mi lenne ha a Facebookot 2004-ből 2016-ba repítenénk, és a profilunk minden mezőjében videó lenne rólunk"- mondta a TechCrunchnak.

A Lifestage egyelőre csak iOS-es eszközökre érhető el amerikai diákok számára, a cég még nem beszélt arról, várható-e más régiókban is a megjelenés.

Vándorol az új generáció

A Facebook küzd azzal a problémával, hogy egyre kevesebb fiatal használja a nagy kék közösségi oldalt, a felhasználói tábor öregszik. Akik régen 16 évesen kezdték használni az appot, mára már a húszas éveikben járnak, az ifjabbakat pedig csábítják az olyan szolgáltatások, mint a Snapchat, a Twitter, vagy a szintén Facebook által birtokolt Instagram. A tinédzserek 17 százaléka gondolja már csak úgy, hogy a Facebook legfontosabb app, míg a Snapchatet 28 százalék választotta.

Ezt a réteget próbálja visszaszerezni a Facebook, nem csak az új külön alkalmazással, hanem újításokkal is. Nemrég az Instagramra vezették be a Snapchat egyik népszerű funkciójára hasonlító Storiest, a 24 óra után megsemmisülő képeket és videókat, amelyekre matricákat és firkákat is lehet rakni.