Sebességmérőt adott ki mobilra a Netflix

Netflix szórakozás tv
Vágólapra másolva!
A streaming szolgáltatásáról híres vállalat egy olyan rémegyszerű mobilalkalmazást fejlesztett, mellyel mérhető az internetünk gyorsasága. Bár sajnos csak a letöltési sebességet számolja, a cég szerint számos előnye van az appnak.
Vágólapra másolva!

Májusban vált elérhetővé a Netflix fast.com weboldala, amelyen keresztül bárki megnézheti, milyen gyorsan működik internetkapcsolata. A streaming szolgáltatásáról ismert cég most mobilapp formájában is kiadta a szolgáltatást, az letölthető az App Store-ból és a Google Play Áruházából. Így már mobilon is könnyen kideríthetjük, milyen letöltési sebességre számíthatunk.

A Netflix sebességmérője Forrás: Origo

Az ötlet nem igazán újszerű, számos sebességmérő program érhető el, köztük a legnépszerűbbnek számító Speedtest.net. A Speedtest a Netflix szolgáltatásánál több információt ad, méri a pinget (hogy milyen gyors a kommunikáció a szerver és a gép között), valamint a feltöltési sebességet is.

Mobilon, gyorsan

A Netflix ezzel ellenben csak a letöltési sebességet méri, de a cég szerint saját programjuk előnye, hogy az

David Fullagar, a Netflix ügyvezetője szerint mindenki gyorsabb, jobb internetet szeretne, ami stabilan működik, ám ez főleg a netszolgáltatótól függ. Amikor viszont valaki arra lesz figyelmes, hogy lellassult a nete, könnyedén meg tudja nézni a letöltési sebességet a fast.com, vagy a Fast app segítségével.

Megjegyzésként: a mobilinternetet nem célszerű tesztelnie annak, akinek nincs nagyobb adatforgalmi kerete, ugyanis

egy teszt legalább 30-50 megabájttal rövidítheti meg

az adott hónapra engedélyezett mennyiséget.