A OneNote használatát szorgalmazza a Microsoft

microsoft onenote mobil telefon office
A OneNote használatára buzdít a Microsoft.
Vágólapra másolva!
A Microsoft azon dolgozik, hogy az OS X felhasználók felejtsék el az Evernote-ot, és inkább a OneNote-ra térjenek át. Most egy kis segítséget is nyújtanak a váltáshoz.
Vágólapra másolva!

A Microsoft egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz, hogy a maces felhasználók leváltsák az OS X-en közkedvelt konkurens jegyzetelőprogramot, az Evernote-ot, és inkább a redmondiak fejlesztését használják.

A Microsoft éppen ezért olyan alkalmazást tett elérhetővé, ami segít könnyedén és gyorsan importálni az Evernote-ban tárolt feljegyzéseket.

Nem ez az első alkalom, hogy a techóriás megpróbál alávágni az amúgy is egyre több elégtelenséget kiváltó Evernote-nak. Máciusban már kiadták az átállásra szolgáló applikációt Windowsra is.

Gondok az Evernote háza táján

Az Evernote meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt az elmúlt hónapokban, több alelnök is távozott tavaly decemberben, számos munkavállalót elbocsátottak, és kinyírtak olyan alkalmazásokat, mint az Evernote Food, a Skitch (kivéve a maces változat), a Clearly, vagy éppen a Pebble Watch-ra írt app.
Gyorsan letölthető, könnyen kezelhető az importálást segítő program Forrás: Microsoft

A OneNote egyik nagy előnye, hogy a

teljes értékű Office programcsomaggal érkezik,

míg az Evernote Prémium változatáért évente 60 eurót kell fizetni.

Természetesen van Basic alapcsomag is, de abból olyan szolgáltatások hiányoznak, mint az ügyfélszolgálat, a PDF-ek és Office dokumentumok közötti keresés, a szkennelés, plusz a felhőtárhely mérete is mindössze 60 megabájt.

A OneNote használatára buzdít a Microsoft Forrás: Microsoft

A Microsoft okosan szemlélteti, hogy az

Evernote Prémiumért elkért 60 euró pont annyi, mint amennyibe az Office 365 kerül,

de az utóbbinál a OneNote mellé jár még a teljes Office programcsalád, végül, 1 terabájtnyi felhőtárhely és60 percnyi Skype-hívás.

A Mac OneNote importálást segítő program futtatásához OS X 10.11 (El Capitan) vagy annál frissebb operációs rendszerre van szükség.