Fel akarta gyújtani egy férfi a Google központját

googleplex
A Google központi irodája, a Googleplex
Vágólapra másolva!
Háromszor is megtámadta egy férfi a Google Mountain View-ban található központi irodáját, arra hivatkozva, hogy elege lett a cég megfigyeléséből. 
Vágólapra másolva!

Bombát és fegyvert is találtak annál a férfinál, aki a Google központi campusának parkolóján hajtott végig autóval, majd gyújtogatásba kezdett. A Google alkalmazottjai arra lettek figyelmesek, hogy a férfi üvegekkel dobálta az egyik, drága kamerákkal felszerelt autójukat az épület előtt.

Mint később kiderült, azok Molotov-koktélok voltak. A jármű nem gyulladt ki, de körülötte megperzselődött a föld. A 30 éves Raul Murillo Diazt letartóztatták gyújtogatás vádjával.

A Google központi irodája, a Googleplex Forrás: Wikipédia

Diaz azt mondta a rendőröknek, hogy

azért támadta meg a céget, mert az megfigyelte őt, ez pedig felbosszantotta.

Naplót is vezetett azokról az időkről, amikor biztos volt abban, hogy a cég követi tevékenységét. A kihallgatáskor említette a Facebookot és a Google vezérigazgatóját, Larry Page-et is.

Már a következőt is kitervelte

Manapság kiélezett téma az adatvédelem: a cégek szolgáltatásai olyan személyes információkra támaszkodnak, mint a tartózkodási hely, keresési szokások, előzmények. Ennek az aktivisták nem örülnek, de ennyire extrém módon korábban még nem lépett fel felhasználó a cég ellen.

Diaz bevallotta, hogy több korábbi támadáshoz is köze volt. Június negyedikén fegyverrel lőtt a Google épületének ablakára. Június 10-én pedig egy

önvezető autót támadott meg, amit sikerült is felgyújtania.

A támadások során szerencsére nem sérült meg senki. A férfi elmondása szerint már egy következő támadást is kitervelt, csak közben letartóztatták.