Tárolja a telefonba mondott szavainkat a Google

üzenet, sms, szakítás, telefon, párkapcsolat, üzenés, telefonálás
Vágólapra másolva!
Sok felhasználó nem tudja, hogy a Google saját szerverén tárolja el a Google keresőbe mondott minden egyes szavunkat. A felvételeket viszont könnyedén törölhetjük.
Vágólapra másolva!

A Google keresőnek van egy olyan rögzítő és tároló funkciója, ami jó eséllyel számos hangfájlt készített már a telefonunkba mondott szavakról. A keresőben lehetőség van hangalapú keresésre is, amivel egyszerűen csak a telefonba kell mondanunk a keresni kívánt kulcsszót, nem kell bepötyögni azt.

A cég külön fájlban tárolja ezeket is keresési előzményként,

hogy a felvételek segítségével fejleszthesse magát a nyelvfelismerőt, és hogy minél pontosabbak lehessenek a találatok.

A felvételek ugyanolyan felhasználói adatok, mint a keresési előzményeink, azzal a különbséggel hogy hangfájl készül róluk. A funkciót androidos telefonon már csak annyival be tudjuk kapcsolni, hogy azt mondjuk hangosan: "OK, Google!".

Ez is törölhető

Ahogy a hagyományos böngészési előzményeket, ezeket is tudjuk törölni. Ehhez a Google Hangtevékenység oldalára kell mennünk, itt láthatjuk a Google-nek küldött beszédhangos adatainkat – feltéve, ha engedélyeztük a hangalapú keresést.

Ha az szürke, akkor nem kapcsoltuk be, és nincs ilyen fájlunk.

Itt találjuk az előzmények kezelését, valamint kapcsolhatjuk be és ki a funkciót Forrás: Origo

Ha viszont igen, akkor itt találjuk az előzményeket tételesen felsorolva, és vissza is hallgathatjuk a felmondott szöveget. Ezeket egyenként, vagy akár csoportosan is törölhetjük.