Emberi célpontokat is követ az új kémdrón

drón phantom 4 dji
Vágólapra másolva!
A DJI bemutatta új Phantom 4 kamerás drónját: önállóan tud repülni, kikerülni az akadályokat, sőt egy megadott célpontot is követ, ha azt adják neki utasításba.
Vágólapra másolva!

Bemutatta új kamerás csúcsdrónját a világ legnagyobb dróngyártója, a DJI. A Phantom 4 a cég első olyan fogyasztóknak szánt eszköze, amit autonóm funkciókkal szereltek fel:

magától tud követni egy megadott célpontot, és az útjába álló akadályokat is kikerüli.

A drónba összesen öt kamerát építettek: ebből kettő elől, kettő hátul helyezkedik el. A repülés közben készített képekből aztán a fedélzeti szoftver 3D-s modellt készít a drón környezetéről. A plusz kamerával 4K-s, akár másdopercenként 120 képkockás sebességű felvételeket lehet rögzíteni.

A négyrotoros szerkezet autonóm funkcióihoz kap a felhasználó egy appot. A TapFly móddal például ki lehet jelölni a kijelzőn, hogy hová szeretnénk vezérelni a drónt, nem kell hozzá kontroller, vagy előzetes tapasztalat.

Az ActiveTrack funkcióval pedig egy adott objektumot jelölhetünk ki - legyen az ember, autó, kerékpár - amit követ automatikusan. Mivel sebessége legfeljebb 72 kilométer/óra (Sport üzemmódban), ha nagyobb sebességgel halad a célpont, nehézségei adódnak.

A drón 5350 milliamperórás akkumulátora 28 percig bírja egy feltöltéssel. 1399 dollárért (átszámítva körülbelül 400 ezer forintért) előrendelhető a gyártó weboldalán, és az Apple online boltjában is.