Teszünk rá, ha a fürdőben is megfigyelnek minket

Mi köze van a Hold mozgásának a szépségápoláshoz? Most megtudhatod! trend fürdőkád aroma relaxálás
Vágólapra másolva!
Olyan bizalmas információkat bízunk a telefonunkra, mint a barátainkra, és sokszor még a fürdőbe is magunkkal visszük a mobilt. Arról viszont hajlamosak vagyunk megfeledkezni, hogy ez mennyi veszélyt rejt.
Vágólapra másolva!

A felhasználók 87 százaléka több bizalmas információt oszt meg okostelefonjával, mint a barátaival, ám még így sem figyel eléggé a védelemre - derült ki a Kaspersky Lab kutatásából.

A telefonon sokszor nemcsak képeket és üzeneteket tárolnak, de jelszavakat és más érzékeny adatokat is. A válaszadók negyede azt is bevallotta, hogy ezek közt olyan dolgok is vannak, amiket

senki mással nem szeretnének megosztani,

még a legjobb barátjukkal sem.

Ennek ellenére még mindig nem vesszük elég komolyan az adataink védelmét. A felhasználóknak közel csak fele használja az olyan biztonsági funkciókat, mint a távolról történő letiltás és készülékkeresés.

Házon kívül akkor érdemes különösen figyelni, ha nyilvános wifihálózatra csatlakozunk, a hackerek ezen keresztül könnyedén megfigyelhetik a forgalmat, és megszerezhetik a jelszavakat. Érdemes ilyenkor kétszer is meggondolni, milyen weboldalt nyitunk meg, és milyen alkalmazásokat töltünk le.

Nem veszélytelen csatlakozni a nyilvános wifire Forrás: Origo

Nem kevésbé veszélyes az, ha valaki megkaparintja a telefonunkat. Akiknek ellopták a mobilját, azon felhasználók negyedének a készüléken tárolt bizalmas adatait is kiszivárogtatták. Az IT-biztonsági cég nem győzi hangsúlyozni, hogy mindig használjunk erős jelszavakat.

Otthon sem vagyunk biztonságban

Az okostelefon nemcsak a munkahelyen, a tömegközlekedési eszközökön és autóban van velünk, de az emberek 58 százaléka magával viszi az ágyba,

29 százaléka pedig még a fürdőszobába is.

Ugyan itt már nem fenyeget a nyilvános wifi veszélye, de a támadók könnyen bekapcsolhatják távolról a feltört készülék kameráját, hogy azzal felvételeket készítsenek.

"A felhasználókat szoros kapcsolat fűzi készülékeikhez, és emiatt könnyen megfeledkezhetnek a biztonságról. Nehéz elképzelni, hogy egy olyan tárgy, amit mindig magunknál hordunk, és szinte minden dolog kapcsán hozzá fordulunk, potenciális fenyegetést jelenthet számunkra.

- nyilatkozta Peter Aleshkin, a Kaspersky Lab marketingigazgatója.