Olcsó drónnal gyakorolhatjuk a versenyzést

drón verseny drone racing league
Drone Racing League
Vágólapra másolva!
Bár egyre több drónt lehet venni elérhető áron, a versenyzés még drága mulatság. A robotkopterek hatalmas sebességgel ütköznek bele az akadályokba, ha a pilóta még kezdő. Immár van olcsó megoldás a gyakorlásra, ha új sportkarrierbe kezdene.
Vágólapra másolva!

Egy napon talán drónversenyeket is nézhetünk a tévében, ám ehhez először versenyzőkre van szükség. Ha magunk is gondolkodunk ilyesfajta sportkarrieren, ahhoz előbb

mélyen a pénztárcába kell nyúlni.

Ma már elfogadható áron juthatunk hozzá robotkopterekhez, ám ha versenyszerűen szeretnénk őket irányítani, a gyakorlás felemészti tartalékainkat. A Spin Master gyártó erre a problémára kínál megoldást egy olcsó versenydrónnal, így anélkül láthatunk neki az edzésnek, hogy

sorra kéne feláldozni az akadályoknak nekiütköző, drága eszközöket.

Ezen gyakorolhatnak a jövő bajnokai Forrás: Toyland

Az Air Hogs Helix kvadrokoper továbbfejlesztett változatát, a Helix Race Drone-t a Toy Fair játékkiállításon mutatták be. Míg az előd az egyik legkönnyebben irányítható modell a piacon, a versenyzésre szánt kütyü már nagyobb sebességre képes. A rotorok védőborítást kaptak,

így jobban állják az ütközéseket, és becsapódásokat.

Mindössze 60 dollárba (kb. 16 ezer forintba) fog kerülni, míg a többi versenydrón általában 500 dollár (140 ezer forint) körül mozog. Éles futamokra ugyan nem ajánlják, sokkal inkább a gyakorlást teszi költséghatékonyabbá.

A gyártó termékeit itthon is lehet rendelni néhány webáruházból.

Hogy néz ki egy drónverseny?

A világ első drónversenyét tavaly tartotta egy amerikai hobbidróncsapat, akik egyfajta virtuális szemüveg segítségével reptettek drónokat New Yorkban. A házi készítésű repülő szerkezetek akár 160 kilométer per órás sebességgel képesek hasítani a levegőt.

Virtuális sisakban reptettek drónokat Forrás: Lara Helntz

A drónt rádiójel, és kamera segítségével, a vizuális tájékozódási pontok szerint vezérelték. Elég a Google Térképen előre megnézni a környezetet, majd a tereptárgyak alapján tájékozódni. Így sokkal nagyobb távolságot, akár 8-10 kilométert is meg lehet tenni, úgy hogy közben a pilóta egy helyben van.

Az FVP-repülést eddig elsősorban hobbiszinten használták: egy viszonylag nagy látószögű, könnyű kamerára, illetve egy rádióadó-, és vevőegységre van szükség, amely a videojelet továbbítja a pilótának a képernyőre.

A jövő sportja?

Kísérleti jelleggel Amerika nyugati partján megtartották az első drónversenyeket. Ezeket egyelőre zárt körben tartják stadionokban, majd a felvételeket YouTube-on, és a szervezők (DRL) oldalán osztják meg. A jövőben viszont lehetőség lesz online, illetve a helyszínen is élőben nézni a versenyeket. Sokak szerint ez lesz az új Nascar, és F1.

Szavazzon!

Ön venne jegyet drónversenyre?